Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

Keskustelut roolipeleistä ja pelatuista peleistä

Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 11 Syys 2017, 11:51

Ensimmäinen pelikerta takana, fiilis näytti olevan korkealla pelikerran jälkeen! Kommentteja, korjausehdotuksia tai yleistä hehkutusta kehään!
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 13 Syys 2017, 01:04

Olihan siinä melkoinen aloitus. Paljon hyvää energiaa ja pöhinää oikeastaan ihan kättelystä (pun intended) loppuun saakka. Kukaan ei kainostellut tai jäänyt katsomaan mitä tapahtuu vaan homma liikkui eteenpäin, vaihdettiin kuvakulmaa ja valokeilassa olijaa nopeaan tahtiin ja samalla opittiin tuntemaan hahmoja. Tuollaset alkukohtaukset kertoi heti enemmän hahmoista kuin vain täältä forelta luettu teksti. Kiitos siitä, että sain ensimmäisen kohtaukset, koska mulla oli siinä ihan liian hauskaa ja oikeastaan sen skenen hämmennys jatkui koko pelikerran ajan. Atelta myös hyvää työtä ihan ekan alkunarratiivin kanssa, se oli musta suunnattu enemmän pelaajille kuin hahmoille mikä ainakin mulle toimi hyvin. Muiden hahmojen kohtauksia oli kans kiva seurata ja oppia pelaajan heistä lisää.

Matala wisdom&charisma hahmon pelaaminen on hauskaa, ainakin kun saa luvan kanssa olla vähä pihalla kun ei itekkään tiedä hahmostaan vielä kaikkea. Kiitos että jaksoitte, katsotaan miten nuo mysteerit lähtee selviään, itsekään en tiedä tarkalleen mihin ollaan menossa niiden kanssa (esim onko Vasilisa henkilö, esine vai paikka jne), koitan pitää tilanteet itselleni yllättävinä. Veikkaisin, että jotain vakavoitumista tapahtuu vielä pelin edetessä kuhan tilanteita tulee. Yllätyksiä ja kunnon nauruja tarjosi pelikerralla varsinkin laulu- ja soitinyhtye Graniitin jäsenet, melkosta settiä. Grag taas tuo mukanaan sopivaa vakavuutta ja päämäärätietoisuutta (plus se kivinen hymy oli loistava). La Gorda on kyllä kunnon villikortti, ei mitään hajua mitä sieltä voi tulla missäkin kohtaa. Kaikki taitaa pelata likimain sellaista hahmoa joka tuntuu eniten luontevalta, ainakin ekan pelikerran pohjalta uskallan näin analysoida. Siitä johtuu tuo hyvä energia ja pöhinä.

PJ jakaa sit vaan hommia pelaajille jos alkaa tuntua, että on liikaa hallinoitavaa taisteluissa. Voi tosin olla, että oli vain pientä ruostetta koneistossa ekan pelikerran kunniaksi pienen pelinjohtotauon jälkeen ja ensi kerralla ei näy enää mitään. Kuha muistat, että niitä hommia voi jakaa.

Hyvä oli, 5/5.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Viiksu » 13 Syys 2017, 11:51

Nyt on kyllä semmonen saamattomien kauniit ja rohkeet kokoonpano että oksat pois. Vaikkei oltaiskaan porukan kauniimpia (Upi), fiksuimpia (Grag) tai viisaimpia (Akariel) niin eiköhän me selvitä tällä porukalla kunhan ne zombit ei krittaile enään.

Hyvää settiä oli kyllä. Oikeastaan ainut asia mikä itseäni jäi jälkeenpäin hieman kaivelemaan oli se että miksi me mentiin sinne notkoon jossa oli lunta Pabon korviin asti. Ehkä kuvailu oli hieman puutteellista tämän osalta tai sitten kommunikaation ei vain pelannut, sillä tuossa tilanteessahan kukatahansa olis valinnut sen notkon jommankummanpuolen missä oli vähemmän lunta. Hieman semmonen railroad maku jäi tuosta kohtaamisesta mutta tämä nyt on pientä.

Hahmoista yhdyn Antin postaukseen. Kaikki on mukavan erilaisia ja kaikilla tuntuu olevan selvät sävelet miten hahmoonsa ohjaa. Erittäin positiivisinä yllätyksinä on La Gorda ja Lupsu (ehkä myös Upi). Mielenkiinnolla katsoo mihin me pystytään. Tuun varmaan Upin ja Lupsun takia putoileen useemman kerran pöydänalle tän kamppiksen aikana että yrittäkää kestää :P


Tuosta aikaisemmasta railroad kommentista viellä, että tykkään ehkä enemmän jos meidän annetaan vaan itse astua "ansaan" eikä meitä heitetä siihen suoraan kuten tässä kävi, if you catch my drift.
Avatar
Viiksu
Knight
 
Viestit: 323
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:45
Paikkakunta: Herwood

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Pyry » 13 Syys 2017, 13:17

Hiiohoi!

Näin riemukkaan räväkkää aloitusta ei ole tainnut omassa ropehistoriassa olla. Kaikki tuli perin hilpeästi tutuiksi toisille ja mikä tärkeintä, ei pakotetusti. Kylän tapahtumat olivat kyllä kultaa ja poikien esitys oli varmasti katsojille ikimuistoista, tavalla tai toisella!
Kaikki hahmot vaikuttavat mielenkiintoisilta, sekä tuovat tähän ryhmään melkoista värikkyyttä. En oikein keksi mitään sanottavaa, jota ei ole jo sanottu.
Odotan kaikilta hahmoilta melkoisen siistiä settiä ja hienoja kohtauksia. Uskon, että jokaiselle löytyy tästä kamppiksesta omat hetkensä, ehdottomasti!
Ismon pointti oli kyllä hyvä tuosta viimeisestä encounterista. Olin vähän itsekin hämilläni, että miksi ryhmämme rämpi tuollaisessa paikassa. Ei se sinänsä haitannut, mutta ehkä tulevaisuudessa tällaisissa tilanteissa voisi olla enemmän vapaat kädet valita reittiä.

Vähän pelaajille myös(itseni mukaan lukien): Ei ole helppo pysyä hahmossa koko aikaa ja taitaa olla yleinen juttu muissakin kamppiksissa jne, että yhdessä pohdimme pelin sisällä juttuja, lipsahtaen hahmosta pelaajaan. Wis, int ja cha vaikuttavat kanssakäymiseen, eikä sitä toki ole helppo pitää koko aikaa yllä, mutta ehdotan, että koitetaan tässä parantua. Voi ottaa haasteena itselleen, kuinka hyvin pysyy hamon sisällä tilanteesta riippumatta :)

Eniveis, ensimmäinen pelikerta, joten se toki vaikuttaa ja siitä huolimatta, erittäin positiivinen pelikerta! Ei tätä kamppista olisi paremmin voitu pistää käyntiin imho :) Ens kertaan!
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
Pyry
Knight
 
Viestit: 183
Liittynyt: 27 Elo 2011, 19:20

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 13 Syys 2017, 13:28

Aiai että!
Mahtava startti, päästiin aika hienosti asian ytimeen ja alkukuvailu oli myös mieleeni, "elokuvamaisuus" osuu näissä tilanteissa usein maaliin.
Hahmot ovat kyllä semmoinen merry band of misfits että se on huikeaa! Odotan kovasti tarinoiden kasvua ja kehittymistä kamppiksen myötä, Pablolla ei ole sen kummempaa ultimate tavoitetta mutta kasvaminen niin koossa kuin kyvyissä ja muiden auttaminen maaliin omissa tehtävissään on itsessään jo sellaista mitä odotan.
Me olemme hyviä pelaajia kaikki, sen huomion tein mietittyäni ensin miten näin suurella porukalla pelaaminen mahtaa sujua. Valokeilaa osataan jakaa ja myös ottaa, tässä kuitenkin kannattaa pitää tietynlaista huomiota (itseni ainakin suulaan hahmoni kanssa). Jos joskus tuntuu että ei meinaa saada sanottua jotain tärkeää tai mieleen tulee jokin siisti kohtaus joka on mennä ohi, niin ihan reilusti peli "pauselle" ja jaetaan ajatuksia. Ei sillä, uskon että tämä toimii jatkossakin hyvin :)

Mukavaa jos Laulu&Soitinyhtye viihdytti. Samaa on luvassa lisää, Broma Brothers esiintyy mielummin kuin hyvin ;)
Itsekin sai nauraa ja muutenkin ilmapiiri oli kyllä herkullinen pelaamiselle.

Näitä pointteja mitä aiemmissa kommenteissa on tullut komppaan. Pysytään hahmossa, pidetään hauskaa, astutaan ansoihin itse :)

Koskas seuraavan kerran syttyy ja räjähtää?
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 454
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Viiksu » 13 Syys 2017, 14:18

Mainittakoon viellä, että jos me oltiin vaan ylittämässä sitä notkoo niin asiahan muuttuu täysin. Itselleni vain jäi se käsitys että me kuljettiin sitä pitkin.
Avatar
Viiksu
Knight
 
Viestit: 323
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:45
Paikkakunta: Herwood

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 13 Syys 2017, 16:53

Pyry kirjoitti:Vähän pelaajille myös(itseni mukaan lukien): Ei ole helppo pysyä hahmossa koko aikaa ja taitaa olla yleinen juttu muissakin kamppiksissa jne, että yhdessä pohdimme pelin sisällä juttuja, lipsahtaen hahmosta pelaajaan. Wis, int ja cha vaikuttavat kanssakäymiseen, eikä sitä toki ole helppo pitää koko aikaa yllä, mutta ehdotan, että koitetaan tässä parantua. Voi ottaa haasteena itselleen, kuinka hyvin pysyy hamon sisällä tilanteesta riippumatta :)

Tää on mielenkiintoinen aihe, jota pohdittiin paljon metapelaamisen näkökulmasta Käärmeen Kallo-kampanjan aikana. Itse pyrin nykyisellään pelaamaan hahmojani paljolti siitä näkökulmasta, että mitä pelaajana haluan nähdä pelissä ja se vaatii välillä tuon "roolin" tiputtamista ja puhumista suoraa pelaajille, jotta väärinymmärryksiä ja mielipahaa ei pääse syntymään. Esimerkiksi se herra Napajään pitäminen "vain eläimenä" hahmona mutta pelaajana tilanteen selittäminen Pyrylle, että kyllä tiijän mikä on homma nimi. Tein jotain koska pelaajana halusin nähdä miten toinen hahmo reagoi ja pelaajalle selitin, että oiekasti oon kyllä kartalla. Roolipeliteoriassa erilaisia lähestymistapoja hahmon ja pelaajan suhteeseen kutsutaan "stanceiksi", klikkaa linkkiä niin aukeaa selkeä artikkeli. Itse aion pelata niin, että hahmo ja pelaaja on erillään aina välillä, koska aiemmat kokemukset ja se on oikeasti vaan helpompaa kun välillä voi todeta: "mitä me pelaajina halutaan nähdä".

Sellasta, päätin tarttua mielenkiintoiseen kommenttiin heti kun sen näin. :)

Ja joo, ehkä tuo notko-kohtaus olisi voinut mennä toisinkin mutta oltiin myös pelaajina vähän unessa siinä kohtaa ja vaan talsittiin samaa reittiä kuin mitä "stiga" oli mennyt sen enempää ajattelematta, että se ei ole ehkä järkevää.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 22 Syys 2017, 17:52

Hahmot ovat kyllä semmoinen merry band of misfits että se on huikeaa!
----
Kaikki hahmot vaikuttavat mielenkiintoisilta, sekä tuovat tähän ryhmään melkoista värikkyyttä.
------
Nyt on kyllä semmonen saamattomien kauniit ja rohkeet kokoonpano että oksat pois. Vaikkei oltaiskaan porukan kauniimpia (Upi), fiksuimpia (Grag) tai viisaimpia (Akariel) niin eiköhän me selvitä tällä porukalla kunhan ne zombit ei krittaile enään.


Tämä lienee sekin mikä jäi ensimmäiseltä pelikerralta peejiille mieleen parhaiten. Toki tiesin että paperilla porukka oli konseptitasolta lähtien erikoista, mutta pelipöydässä homman nimi vasta selkeni lopullisesti. Onpahan ainakin erilaiset hahmot kaikilla ja yleinen konsensus tyylistä aika selkeä. Nämä hahmot kyllä sopivat hyvin Reinoihin, kun ei se myöskään mikään normaali kampanja ole. Hyvin pelasitte myös ns. näitä statistiikkojanne; Akarielin lyhytnäköisyys ja impulsiivisuus, Gragin (perceived) yksinkertaisuus ja Upin....käytös sopivat hyvin yhteen siihen mitä paperilla luki, kudos siitä kaikille.

Vähän oli PJ-hommat ruosteessa vielä, viime kerrasta minkään pelin parissa johtamisesta oli lähes vuosi, Pathfinderin tapauksessa vielä enemmän. Eiköhän se tästä lähde taas, kun pelikunto saadaan takaisin. Se saattoi olla osasyy tuohon lumihankeen kävelyssäkin, joskin väsymys & reitin seuraaminen kuuluivat tähän kanssa. Sunnuntaina jatketaan pidemmälle Rajakorven lumiseen syöveriin, mitähän sieltä silloin löytyy....
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 25 Syys 2017, 23:55

Toinen pelikerta jatkoi oikeastaan samoista tahdeista (yup) mihin ensimmäinen jäi. Tykkäsin erityisesti ensimmäisestä kohtaamisesta metsärosmojen kanssa, siinä oli hyvä lähtöasetelma hiipijöiden tiimillä ja muiden saapuessa myöhemmin mukaan. Kerrankin tuollainen suunnitelma toimi niin kun se mun mielessä kuuluisi toimia. Taistelut pelikerralla olivat ihan hyviä, suosikkina ehkä isompi taistelu metsämajalla. Tuntumaa tuli muihin hahmoihin ja kuten sanoin pelikerralla, tuntuu siltä että pelaajilla on pieni kilpailu menossa siitä, kuka saa pöydän nauramaan eniten, mikä on tosi siistiä. Mahtavaa päästä tekemään in-game -juttuja jotka on "vähän hassuja" (esim olen niin ylpeä yöllisestä hetkesä Gragin kanssa).

PJ:lle pienenä palautteena, että kuvailut tilanteista on hyvä lopettaa kysymykseen "mitä teette?/kuka teistä reagoi ensimmäisenä tähän". Se helpottaa reagointia ja pelin pelaamista sekä vähintään luo illuusion siitä, että me voidaan valita asioita. Esimerkiksi mökki&jääpilarit skene vähän seisoi alkuun paikallaan ja tuolla olisi voinut 'nopeuttaa' skenen syntymistä. Tällä pelikerralla nuo matkustuspätkät tuntui vähän sellaiselta pikamatkustamiselta, mikä oli vähän kurjaa. Kaipaan vähän sitä mystiikkaa, kun kesän kasvun ja loiston päälle on tullut talvi: jäätyneitä kukkia ja sen sellaista. Oot ollu tauolla, siksi näitä nostan esille, että ruoste pyyhkiytyy pois.

Ei mitään, hauskaa (ja lämmintä) oli!
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 26 Syys 2017, 16:13

Nauruntäyteinen pelikerta jossa tunnelma oli kuuma (intiaanikesä + karavaani).

Homma eteni, loossi tuli vähän railroadmaisesti mutta toisaalta oli rosmojen pääkonttori joten sinne oltaisiin kaiketi päädytty joka tapauksessa. Komppaan bluen kommenttia hiipimisestä, hauskaa välillä lähestyä asioita muutenkin kuin aseet ojossa. Loossilla homma oli mennä mähkeeksi mutta Lunkan Upi suoristi mutkat ja mutkisti muutaman selkärangan, hyvää touhua. (Sidenotena PJ:lle, ne maksimi hiparit tärkeille vihollisille on oikeasti ihan jees ratkaisu, varsinkin kun toveri Magus pääsee damagekelkkaan niin ei tämä taputtelutahti ainakaan heikkene) Itseäni jäi vähän jyrsimään Rohkarin itsensä kohtalo, mies oli kuitenkin jo tajuton ja tuotiin selvästi hävinneessä tilassa tajuihinsa selväksi tehden, että huonosti käy jos alkaa ryttyilemään. Oliko mies sitten itsetuhoinen tai todella mielipuoli en tiedä, mutta ajattelin että kuitenkin antautuminen olisi ollut järkevä vaihtoehto. Nyt niska meni vähän epäonnekkaastikin ympäri mutta kuitenkin sen mukaisesti miten vanki käyttäytyi.

Nukke majalla oli erittäin hieno kohtaus! Harmi ettemme saaneet pikkutytöstä enempää irti, olisi ollut mielenkiintoista selvittää mistä asiassa oli kyse. Kuitenkin tunnelma oli sillä tavalla karmiva mitä tältä kamppikselta (Baba Yaga and all) odotankin, ja umpipimeässä katuvalojen loistettua poissaolollaan kun pyöräilimme takaisin Kalevaan tuumailimme Waldon kanssa että nyt jos ylimääräisiä ääniä tai muuta elämää alkaa kuulua voi olla tollasen nukkekohtauksen pohjustuksen jälkeen housut suttuiset.
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 454
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 26 Syys 2017, 18:51

Jalovahtien Loossin löytyminen: Tätä mietin itsekkin paljon, mutta samalla halusin antaa hieman kotiseututuntemista hahmoille jotka olivat seudulta kotoisin. Ei parhaiten tehty, mutta sinne kuitenkin mentiin jos tietä seurattiin.

Rohkar Cindren: Kaveri oli aika kiero ja selkäänpuukottaja tyyppiä, ja kun äijän taistelu jäi sen verran lyhyeksi ja varovainen työ tyhjäksi hetkessä, oli tuollainen epätoivoinen leiskautus aikalailla in character toimintaa Rohkarilta. Uskoisin myöskin että Pablo voi tästä oppia jotain (ei siis sitä että kaikki vihut kannattaa tappaa, vaan että joskus varovaisuus kannattaa) Rohkar meni Upin iskusta -1 hipariin, Pablo paransi 7 pistettä. Toimintakunto oli siis olemassa.

Jääpilarit ja nukke: Hyvä että se onnistui, selkeästi. Nuket on aina kivoja. Gragin ja Pablon paniikkihalaus oli parasta!

Eiköhän tämä GM-detaljointi lähe taas jossain kohtaa rullaamaan paremmin. Viime kerrasta oli taas kaksi viikkoa, joten katsotaan mitenkä tämä rytmi tähän hommaan syntyy taas.

Ps. Miksan avatar on sama kuin alihankkijalla Fantasiapelien työntekijöiden foorumilla, ja tämä häiritsee. :lol:
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 26 Syys 2017, 19:26

Piti myös edellisessä kommentissa mainitsemani että lady MALASSENE oli hyvin pelattu tapaus, sekä sangen avokätinen! Kaikkiaan hauska quest jonka kyllä kruunasi mestari Gustav :D Mahtavaa improvisointia Waldolta ja PJ:ltä, nää hetket on aivan kultaa! Toivottavasti jotain vastaavaa saadaan lisää. Heldrenistä, harmittaa näin pelaajana että ei Heldreniä ole ihan hirveästi enempää ehditty tutkimaan, siellä tuntuisi olevan mielenkiintoista hahmoa vaikka kuinka mutta tavallaan pelin edistymisen kannalta se on sitä kuuluisaa "mähkettä". Katsotaan jos tilaisuuksia tulisi esimerkiksi sen selvittämiseen miksi sitä kätevää maahista (Tengzil?) niin harmittaa..
Toivottavasti päästään pian pelin äärelle uudestaan!

ps. Vielä sananen Rohkarista,
Rohkar meni Upin iskusta -1 hipariin, Pablo paransi 7 pistettä. Toimintakunto oli siis olemassa.

Toimintakyky toki, mutta siinä Rohkarin päällä oli myös sama kaveri joka sinne -1 pisteeseen (vissiin yhdellä iskulla) löi, vieläpä kokoluokkaa isompana, niin sillä meinasin että olisi luullut ymmärtävän antautua kun siihen mahdollisuus annettiin ;) eipä siinä, yleensä tietysti kannattaa kaveri sitoa ja riisua tavaroista mutta Pablolla kun ei ole perinteistä parannustaitoa (niin stabilointiin kuin sen selvittämiseen että paljonko on aikaa ennen kuoleman korjuuta) niin tuo oli ainoa keino yrittää pelastaa tiedonlähde.

ppppsss. Mulla on yksi uusi avatar mielessä, kunhan saan sen yhteistyöhön foorumin speksien kanssa :D
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 454
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 26 Syys 2017, 19:32

Miksalvarez kirjoitti:Heldrenistä, harmittaa näin pelaajana että ei Heldreniä ole ihan hirveästi enempää ehditty tutkimaan, siellä tuntuisi olevan mielenkiintoista hahmoa vaikka kuinka mutta tavallaan pelin edistymisen kannalta se on sitä kuuluisaa "mähkettä". Katsotaan jos tilaisuuksia tulisi esimerkiksi sen selvittämiseen miksi sitä kätevää maahista (Tengzil?) niin harmittaa..


Tämä on jotain josta puhun myöhemmin lisää, mutta olen ehkä samaa mieltä. Se on osittain kirjan ongelma.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 11 Loka 2017, 00:15

Porin pelikerta meni kovasti nopeasti, johtui varmaan siitä että se oli kovasti taistelupainotteinen. Metsä-mättö oli ihan mainio, puupihkadudet oli hauskoja ja Izoze teki myös sisääntulon. Iso taistelu keijuja vastaan näytti kovin tutulta kunnes tuli kunnon käänne peikon ilmestyessä paikalle. Tämä oli hieno käänne ja tällaisia kaipaan ehdottomasti lisää, koska tuollaiset lisäävät pelin elävyyttä. Lähistöllä olevat viholliset kuulevat taistelun ja liittyvät mukaan tai että kesken taistelun tilanne muuttuu yllättävästi, vähän kuin "phase 2" jos tietokonepelien termejä käyttää. Mikään tilanne ei ole staattinen ja ilmiselvä kun tuollaisia yllätyksiä tulee sopivissa paikoissa. Viimenen taistelu sirkkaa vastaan oli vähän tylsä vaikkakin mukavan kummallinen kun tuollaista vastaan sodittiin lumikenttien keskellä.

Muutoin peli eteni aika mukavalla tavalla. Jääportaalin takaa tullut ratsumies oli yllättävä ja mielenkiintoinen käänne, varsinkin kun Mikko tarttui näkyjen maailmaan ja Akarielin osaan koko stoorissa. Tykkäsin kovasti, kiitos Mikolle. Uskon että tulevaisuudessa saadaan tuosta sekä lisää tietoa mutta myös iloa irti pelaajina kun Akarielin tausta alkaa selvitä itselleni ja muille pelaajille&hahmoille.

Katsotaan mitä portaalin toisella puolella tapahtuu, melkosta vauhtia paahdettiin eteenpäin tarinan puolesta, jännä nähdä mitä tämän "tulen suuteleman" kylästä mahtaa löytyä. Kuhan saadaan vähän kuvailua sekä hänestä, että yhteisönsä ihmisistä niin tulee vähän enemmän tarttumapintaa, eikä vain jatketa suoraa eteenpäin.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 11 Loka 2017, 08:32

Perinteinen Porin excu oli kyllä mielestäni puolin jos toisin onnistunut. Peli rullasi ihan mukavalla vauhdilla myös, eikä taistelupainotteisuus ainakaan meikäläistä haitannut. Tyhjästä ilmestynyt peikko oli kyllä melkoinen yllätys ja melko vahvan Hold Person aseensa kanssa vaarallinen vihollinen. Tykkään aina kamppiksen teemaan sopivista vihollisista joilla on oikeasti muutakin kuin teemaan vaihdetut vaatteet, siinä pihkakaverit, tämä sammalpeikko yms olivat onnistuneita vastuksia. Jääportti olikin taas räjähtävä kohtaus monellakin tapaa, vähän siinä seurattiin staattisina toimintaa sivusta mutta päästiin sitten itsekin osaksi tapahtumaan. Oli hauska Pablolla tarttua näkyyn vähän tarkemmin ja haastaa Akarielia, tykkäsin itsekin ropepuolella kovasti! Mitä meidän tarkalleen täytyy tehdä itse Baba Yagan suhteen toivottavasti selviää, mielenkiintoinen lähtökohta ainakin!

Portaalin toisella puolen asiat lähtivät taas eteenpäin, Irrisenin alueen suhteen meikäläisellä on kovat odotukset että pääsemme tutustumaan loreen ja sen kansaan tosiaan niin ettei ihan kaikesta ajeta täyttä vauhtia läpi. Tonttu-ukot olivat hauska kevennys, Sirkka vähän random mutta sankarointi on epätavallisten tilanteiden hommaa useasti. Seuraavalla kertaa lisää ja etsitään se Baba Yagan mökki!
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 454
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 15 Loka 2017, 14:29

Miksalvarez kirjoitti:Oli hauska Pablolla tarttua näkyyn vähän tarkemmin ja haastaa Akarielia, tykkäsin itsekin ropepuolella kovasti!

Joo, molemmin puolin oikein hauskaa. Mä keksin tässä pelikertojen välissä mihin tämä pieni "keskustelu" tulee johtamaan. Seuraavaa pelikertaa ootellen. ;)

"Miekan terä oli musta kuin tähdetön yö, valo ei näyttänyt heijastuvan sen pinnasta. Siinä ei ollut väistintä vaan kahva näytti jatkuvan suoraa terästä. Se oli vain hieman tuumaa leveämpi, kaartuen kainosti kohti kärkeä. Kahva oli musta kuten terä, luusta valmistettu ja kaiverruksin koristeltu. Punainen kapea nauha kiertyi kahvan ympäri, kuin haava. Hamaraan oli kiinnitetty yksinäinen korpin sulka, joka ei näyttänyt irtoavan edes kovimmassa tuulessa, kuin kirous olisi sen sitonut osaksi asetta. Ruhtinas Vold, musta miekka."
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 02 Marras 2017, 22:48

Mukavat pari pelikertaa, pääasiallisesti kivojen tappeluiden ja tyhmnä hauskojen ryhmäläisten johdosta. Waldsby ja sen tapahtumat oli ihan kivoja, ainakin kylällä on enemmän luonnetta kuin Heldrenillä. Sertanen kohtaaminen ja tappelut kylässä oli hauskoja ja sopivan haastavia. Oikeastaan meno jatkui samana myös Valkealla Tornilla tappeluiden osalta, ihan perusvahvoja, mitä nyt talvennoita vähän tyhmäili ehkä jossain kohdissa/oli vähän yksipuolinen tapaus. Pienet ja ahtaat tilat tornissa olivat etu meille, koska oltiin käytännössä joka tappelussa ylivoimalla liikkeellä. Meidän porukan mukana ei ole pakko kyllä olla tappelevaa eph:ta kun ollaan jo liian iso ryhmä muutenkin (5 pelaajaa joista yhdellä animal companion). Nyt ehkä sopi stooriin mutta noin niiko tulevaisuuteen katsoen. Itse jäin miettimään, että olisiko Nadya ollut mahdollista saada jäämään kylään odottamaan meidän paluuta, nyt jäi vähän sellainen tunne että ei ollut mahdollista saada häntä jäämään kylään (tai saada suostumaan meidän bluffaushämäytykseen).

Taisteluissa voisi olla enemmän kuvailua, mun peruspalaute noin viidennen pelikerran tienoilla kun alun innostus on vähän alkamassa laantua. "Vihollinen hyökkää", "mä lyön sitä" on tylsiä juttuja pelissä missä 80% säännöistä liittyy jotenkin tappelemiseen ja se on se "tärkein" juttu mekaniikan suunnalta. Ehkä initiativen saaminen näkyville auttaisi siinä, että ehtii oman vuoron pohtia valmiiksi (bonuksia myöden) ja sit voi käyttää enemmän aikaa kuvailuun ja sen sellaiseen? Pieni ehdotus vain. Samoin toivoisin, että PJ olisi tsekkanut vihollistensa loitsut, kyvyt ja sen sellaiset ennen taistelua/pelikertaa, ettei niihin kulu aikaa taistelun aikana. Ei sillä, että tuo olisi vielä haitannut mutta mitä mitä pidemmälle mennään niin sitä tärkeämmäksi ennakkopreppaaminen tulee PJ:lle PF:n kaltaisessa pelissä.

Mutta näillä eteenpäin! Mekanismia on kiva lukea ja loottilot kun tulee tänne forelle kans niin aina parempi! ^^
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 03 Marras 2017, 02:07

Hauskaa on kyl ollut, ja nyt viime pelikerralla nähtävästi pääsimme myös vähän dramaattisimpiin tunnelmiin Thoran kohtalon paljastuessa. Tämä huumori peleissä on ihan toimivaa, varsinkin kun tämä nyt ei ole (kuten ei ole monet muutkaan seikkailupolut) mikään pirtein seikkailu. Tasapainottaa kivasti.

Itse jäin miettimään, että olisiko Nadya ollut mahdollista saada jäämään kylään odottamaan meidän paluuta, nyt jäi vähän sellainen tunne että ei ollut mahdollista saada häntä jäämään kylään


Voin sanoa, että tuo tornille tuleminen sopii Nadyan motivaatioon ja yleiseen vittuuntumiseen Irriseniläiseen apatiaan. Nadya on hieman "outolintu" omassa kylässään, joskin arvostettu sellainen. Aluksi menetti miehen, tytär otettiin panttivangiksi ja joutuu ison osan omasta työstään myymään halpahintaan. Nadyan mitta alkaa olla ihan tapissaan, ja ei jaksa enään elää kuin lammas ja odottaa jotain muuta auttamaan.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 17 Joulu 2017, 17:08

Muutama aika perinteinen matkustuspelikerta ennen Lumikruunuun saapumista. Ihan muakvia maisemia, mielenkiintoisin kohtaaminen oli kyllä huldran mökki ja mielensyöjämätäs, koska taistelu sitä vastaan oli hyvin erilainen tavoitteeltaan (voita mätäs mutta älä tapa miestä). Hylätty kylä kertoi omaa tarinaansa ihan hienosti mutta muutoin itseäni vaivasi se perinteinen "matkusongelma" eli peli mielestäni liiklkui vähän liian hitaasti eteenpäin. Se on enemmän pelin ongelma kuin varsinaisesti tämän kampanajan, koska on tylsää hyppiä päiviä ylitse ns kohtaamisiin mutta jokaisen päivän pelaaminen erikseen on myös yhtä tylsää (jos ei ole oikeasti jotain hyviä kohtauksia esim hahmojen välillä). Kivoja maisemia kuitenkin, sellasta sopivaa maailmanluomista, esimerkiksi kesantoalue joka kertoi myös kapinallisten olemassaolosta.

Eilinen pelikerta oli oikein hauska, kun päästiin taas sivistyksen pariin. Kalavahtien kurmuuttaminen ja Ringeirin löytäminen oli ehdottomasti paras osio pelikertaa, koska sen vaiheet perustuivat pelaajien suunnitelmaan ja toteuttamiseen. Ringeir taas tarjoili oman suunnitelmansa passien saamiseksi ja sitten seurattiin sen toteutumista aina Mordinin luokse. Toisaalta oli hyvä, että susi-viitta oli Gragilla, koska oli hauska nähdä puoliörkki valokeilassa (plus vartijapeikot oli hauskoja).

Peilimies-kohtaus oli erikoinen, koska näkemiseen liittyvät säännöt. Lyhyt sääntökertaus:
Hahmo joka ei ole missään suojassa/saa concealmentia mistään, ei voi piileskellä hahmolta joka katsoo alueelle jossa "piileskelijä" on. Obscuring Mist-loitsun ei näe 5 jalkaa kauemmaksi, millään näöllä, ellei ole jotain sumun läpäisy-hissatsua. 5 jalan päässä olevan kohteen näkee joten kuten mutta siltä voi yrittää pysyä piilossa koska sumu antaa concealmentin. Eli sumussa et huomaa ennen kuin 5 jalan päästä jos joku on tulossa sinua kohti (eli vasta kun kaveri seisoo vieressä).
Blindsightillinen hahmo tietää tarkasti missä asiat ovat, siltä ei voi pysyä piilossa (BS ignoroi invisibilityn ja concealmentin) ja sen ei katsota olevan "sokea" esim pimeässä tai sumussa. Blindsense taas antaa tiedon missä kohde on mutta kärsii edelleen haitoista jotka sumusta/pimeydestä/vihollisen näkymättömyydestä seuraa (miss chance, liikkuu kuin sokea, menettää DEX:n AC:sta näkymättömien iskuja vastaan).

Eli noiden pointtien kautta: peilimieheltä ei voi "piiloutua" mutta luultavasti sumu sotki sen tallennusmahdollisuudet koska ei teknisesti "nähnyt" ketään (ellei omaa sumun läpäisy-hissatsua). En ole tsekannut peilimiestä ja sen statteja mistään joten voi olla, että kohtauksessa ei ollut mitään ongelmaa. En ole ihan varma missä mennään sääntöjen seuraamisen kanssa, onko ne mukaan vaan sillon kun on pakko ja muutoin mennään enemmän yhteisen hyvän maun mukaan, tarinan ehdoilla?

Kauhea kilometri-viesti taas kerran..
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Talven Valta: Kommentit (Spoilereita)

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 18 Joulu 2017, 21:01

Jessöö ja hyvöö kynöö!

Hyviä pelikertoja, koirat (korpit) haukkuu ja karavaani kulkee. Kiva että koko joukkomme kulkee nyt yhden lipun alla ja (panssari)vaunu on ehdoton!
Odotan Lumikruunun tutkimista lisää, mielenkiintoista nähdä miten pääsemme kohti tavoitteita ja yhä pysyttelemme piilossa, luulisi että meidät on kuitenkin helppo tunnistaa kun maineemme kiirii ja olemme varsin kirjava joukko.
Peilimies-kohtauksesta kuin pelistäkin noin ylipäätään, noudattakaamme hyvää pelisilmää ja tilanteen huomioimista ja etenkin pelinjohtajan kuuntelemista. Jos PJ sanoo, että asia menee tietyllä tavalla, se menee niin ja syrjäyttää tarvittaessa myös sääntökirjan. Hyvä meininki, rule of cool ja niin edelleen.

Toivottavasti päästään vielä tän vuoden puolella jatkamaan!
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 454
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Seuraava

Paluu Roolipelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron