Helldorado

Warhammerin (FB&40k), Hell Dorado, Uncharted Seas, kaikki keskustelu figupeleistä täällä

Helldorado

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 31 Loka 2011, 19:57

Tämä peli on käsittääkseni aika hyvin edustettuna saamattomien keskuudessa. Itsellä projekti lopahti jossain vaiheessa, mutta pienellä ponnistuksella pelaamaan pääsisi. Olisko muilla kiinnostusta?
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 31 Loka 2011, 20:45

Täällä täällä! Tähän peliin tuli enkun kielinen sääntökirja iha äsken, ei tartte a)opetella ranskaa b)pelata fanikäännöksillä. ^^ Täältä pääsee katteleen faktioita ja miltä ne näyttää. Miksalla on Westernit, Atella Lostit, Jalakasella Demonit ja mulla "rättipäät" eli Saraseenit. Juhanilla on sekalainen sakki merccejä (joitten kuuluu olla sekalainen sakki). Ainoa ilman edustusta oleva sakki on Immortalit. Tässä introteksti vanhasta sääntiksestä käännettynä suomeksi, vähän fluffia kehiin. (Suosittelen lataamaan tuon mieluummin koneelle kuin käyttämään tuota valmista lukusysteemiä mitä Esnips tarjoaa.)

Itse olen peliä pelannut yhden turnauksen verran ja kaksi peliä Miksaa vastaan. Figujen määrä (ja laatu<3) on ittelleni just loistava, vanhalla aloituspaketilla pääse heti pelaan mutua ei periaatteessa tarttenu. Noista uusista bokseista en oo kovin vakuuttunu ko figujen määrää on tiputettu, toisaalta näitä saa jo käytettynä netistä. Pelin ehkä hienoin jippo on kentän rakentaminen pelin alussa, ei ihan perusmäkien heittelyä sinne tänne vaan voi pelata sikaa ja koittaa saada parhaat maastot sinne minne itse haluaa. Kenttähän on vakio kokoinen, 90cm*90cm.

Peli itsessään on nopea tempoinen ja loppu viimeksi aika nopeasti opittavissa (toisaalta itellä on aika paljon aikaa edellisestä pelistä, mitä 2009? Uudelleen opettelua tiedossa). Nappien statit on korteilla ja lukuja käytetään milloin mihinkin. Hyökkäys kertoo montaako noppaa saat heittää ja taas kaverin puolustus kertoo paljon pittää saada. Usko kertoo miten nopsaa kaverit lähtee juokseen pakkoon kun meinaa tulla turpaan. Uskosta myös se hauska puoli, että varsinkin Westerneillä niin uskonnolla on väliä: tietyt napit ei tykkää toisistaan jos ovat eri uskoisia (Westerneillä siis eri kristinuskon suuntia).

Kierros etenee niin että se jolla on Dominaatio, saa päättää aloittaako vai antaako kaverin toimia. Aloittava pelaa aktivoi yhden ukkonsa, tekee sillä mitä nyt haluaa tehdä (liikkua, taistella, ampua, loitsia). Sen jälkeen vastapuoli tekee saman, aktivoi yhden ukkonsa. Sitten kun kaikki ukot on aktivoitu, kierros päättyy ja alkaa seuraava. Pelit on yleensä 4-6 kierrosta pitkiä. Noihin aktivointeihin on sit poikkeuksia, esimerkiksi joukkojen johtaja voi kerran kierroksessa käskeä kahta ukkoa toimimaan eli kun olet aktivoinut ja toiminut yhdellä ukolla, saat heit perään toimia toisella. Kun tuota oppii käyttämään niin pelistä tulee tosi muikeaa, sillä voi voittaa pelejä että osaa käyttää ko. komentoa oikealla hetkellä. Lähes kaikilla napeilla on jotain omia jippoja mutta ne on yksinkertaisia ja enkku kortit helpottaa (nimimerkk. tähän asti ranskan kielisillä+fanikäännös).

Hieno peli, hieno peli. Pittäis hankkia se uusi sääntökirja, saa ihan Fantsusta kivasti sitä nyt. Sotavasarassa on oma alueensa Hell Doradolle.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 31 Joulu 2011, 12:13

Nyt kun allekirjoittanut on opiskellut säännöt jossakin määrin, tekisi itseänikin kovasti mieli päästä pelaamaan tätä peliä. Kadotettuni alkavat olla nyt kaikki maaleissa, ja parin lisäfigun hankintaa olen taas harkinnut. Eli jos joku muukin tarttee/haluaa lisäfiguja niin olis varmaan aika taas tehdä kunnon tilausta Maelstromista tai jostain muusta firmasta. Ja joskus olisi näillä kiva pelatakkin eli pitäis varmaan jotain figuilu-iltaa alkaa suunnitella.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 15 Tammi 2012, 19:58

Visa on kokenut pelin hienoudet ja kauhut. Toivottavasti mun demotaminen jätti hyvän mauan suuhun, Ismo ainakin kiinnostui vaikkei ees pelannut! :) Itelle jäi hyvä mieli, Saraseenit valtasivat taas lisää lääniä Helvetistä itselleen vaikka kovia miestappioita koettiinkin Kadonneiden kovassa käsittelyssä. Saraseenien päivän mies oli Uskon PIlari (hilppari) joka veteli Kadonneiden johtajaa Bran Carnothia nekkuun kahdessa kierroksessa. Kadonneista Retiariukset teki muhun vaikutuksen, samperin rasittavia ko kaatavat ukkoja maahan.. Kiitoksia Visalle pelistä!
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Visa » 15 Tammi 2012, 20:37

Aika jykevä oli Pilari, edukseen esiintyi. Kadonneiden joukot olivat muutenkin hieman hukassa ja keskittyivät
lähinnä vastustajan mehustamiseen alueenvaltauksen sijaan. Menestyen siinäkin heikohkosti :D

Hyvä peli oli, tälläistä voisi toistekkin pelata!
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 689
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 16 Tammi 2012, 19:30

Niin Ismo kuin Visa olivat kiinnostuneen oloisia Hell Doradosta joten katsahdin eilen jo Cipher Studion myymälän puolelle tarkistamaan figunjen tilaa. Lähinnä katsoin mitä aloituspaketeista on otettu pois ja miten sitten taas on nappeja tarjolla. Sen mie sanon, että vaikka ennen asiat oli paremmin (aloituspaketti riitti pelin aloittamiseen) niin nyt on parempi mahdollisuus tehdä omasta sakistaan oman näköinen heti alusta lähtien, ei juurikaan tulisi hankittua mitään mitä ei käyttäisi kun nyt joutuu maksamaan enemmän napeistaan. Pohdin hieman kokoonpanoja ja totesin, että Länsimaalaisilla on paras aloituspaketti, hyvä peruslähtökohta ja johon on helppoa lisätä sitä mitä haluaa.

Länsimaalaisten peruspaketti: Frankki-Kapteeni, Aidan St. James ja kolme arkebuusia (ampujajantteria). Ensinnäkin komentaja on hyvä ja kun kolmea arkebuusia on vielä liidaamassa Aidan niin tässä on hyvä lähtökohta lisäyksille. Tarvitaan siis lähitaistelijoita joista Länsimaalaisilla ei ole pulaa. Döppelit, Palkkamiekat ynnä Swashbuckleri muodostaa jo kivan rungon Länsimaalaiselle meleelinjalle. Itse tekisin valinnan Döppelien ja Palkkamiekkojen väliltä, en ihan ole varma saako kaikkia neljää ja Swashbuckleria samaan jengiin. Nättejä figujakin vielä. Sitten ehkä halutaan lisätä näittenkin ukkojen tehoa, kutsutaan paikalle Lähetyssaarnaaja joka auroilla haittaa vihollisia/auttaa tovereita. Vaihtoehtona on sitten esimerkiksi Sara, romaninoita joka manaa taistelukentälle lemureita ja lyö niihin loitsuja kiinni. Oman tien kulkijoille on aina Baptiste Valobre ja Sir Valet, tutkimusmatkailija revolverilla ja tämän imppikantaja, ehottomasti kikkailunappula, kykenee teleporttaamaan sun muuta. EDIT: Ohops, Valombre on tosiaan officeri, eli ei voi olla yhdessä Frankki-Kapteenin kanssa.

Surullistahan on, että kuvaamistani nappuloista kaikki muut paitsi Palkkamiekat ja Baptiste Valombre tulee vanhassa aloitusboksissa, joten hieman enemmän joutuu käyttämään rahaa jos samaan figumäärään haluaa päästä. Cipher Studio tarjoaa kaikki kortit englanniksi nettiisivuillaan, niistä löytyy figujen hinnat pisteissä jos haluaa niiden valossa peilata minkälaisen sakin haluaa koota itselleen. 200 pistettä on se normaalipelikoko, kaikki vanhat aloitusboksit tuli heti tuon kokoisina kaupan hyllyltä.

Tässä oli lyhyt ostosuunnitelma Länsimaalaisille, jos kiinnostusta löytyy voin kirjoitella muistakin sakeista tällaiset. Ainoat joista en voi luvata näin kattavaa kuvausta on Immortalit ja Mercenaryt, ensimmäisistä en tiedä juuri mitään ja viimeisille ei ole aloitusboksia josta lähteä liikkeelle. Muutenkin Merccien nappeja on tuolla Cipherin kaupassa kovin vähän.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 16 Tammi 2012, 22:50

Asiallista. Kadottettuni kärsivät, mutta Visa antoi heille oivan tulikasteen ja voinkin lähteä uhoamaan taas tulevaisuudessa kaikille! Voisin tehdä KAdotetuille ja vaikka Demoneillekkin samanlaista listaa jos jaksan, mutta sitä ennen suosittelen käyntiä Sotavasaran HellDorado- sivulla. Ja ulkomaillehan ei välttämättä tarvitse tilauksia tehdä-Fantasiapeleistä ja Boostepistasaa apua Helldorado-kuumeeseen!

Tie Helvettiin on päällystetty hyvillä aikeilla. -St. Bernard Clairvaux.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 19 Tammi 2012, 12:43

Niin, Losteista. Kadonneet ovat varsin vekkuli sakki, ja kärsii lähinnä komentopisteiden ja ukkojen määrästä. Toisaalta kadonneiden perussotilaat (squamata-liskomiehet ja Retiariukset) lyövät aika kovaa ja kestävätkin. Lauantaina Visa pelasi vanhalla startteriboksilla joka sisälsi Bran Carnothin, Slingmaiden ja matokuski, pari Retiariusta ja kaksi Squamata warrioria sekä Fangs of the Deep-nimisen kaksipäisen koiran. Aloitusboksi on vissiin hyvä, Bran Carnoth on yksi pelin kovimmista lähistelijöistä ja slingmaiden ärsytti Anttia aika paljon. Mutta tätä vanhaa aloitusboksia ei enään saa. SIiispä otin vapauden katsoa, millaisen sakin saisi tällä uudella aloitusboksilla.

Uusi aloitusboksi sisältää Isha-Akshay-nimisen squamatapomon. Isa on heikompi taistelija kuin Bran, mutta tarjoaa vastineeksi 6 komentopistettä Branin viiden sijaan ja pari varsin hyvää komentoa kavereiden auttamiseen. Mukana tulee myös kaksi Squamata-warrioria ja Fangs. Squamata-sotilaat ovat aikalailla Lostien selkäranka ollessaan tehokkaita perussolttuja-halvempia kuin Retiariukset ja tehokkaampia kuin muu mahdollinen jalkaväki häviten vain Retiariuksille. Fangs taasen on näppärä pikkukaveri, joka toimii saraseenien pantterin tavoin lemurinsyöjänä.
Tähän boksiin on siis laitettu pari perusvahvaa jantteria,lemurimetsästäjä ja Lostien johtajista se keskiverroin ja normaalein. Sinänsä hyvä, että tähän on nyt helppo alkaa lisäillä porukkaa. Saurav-Geet, shamaani joka osaa parantaa kavereita ja parantaa kaverietten heittoasekykyjä. Ei maksa paljoa ja tuo mukanaan vielä yhden komentopisteenkin! Lisäkikkana on että kuollessaan laskee vihollisten suojausta hetkeksi-Stain soiling all faith. Tälle kaveriksi vielä Squamata Spitter joka osaa räkiä happopilviä ja sylkeä jotka tappavat ja hidastuttavat vihollisen etenemistä. Tällä ampuja ei mene sormi suuhun lähitasitelussakaan, sillä se vastaa aikalailla perus squamatasoturia stateiltaan. Ja lopuksi vielä pari Retiariusta-voimakkaita lähitaistelijoita jotka tukevat Ishaa lähistaistelussa ja kaatavt vihollisia tantereeseen tehokkaasti.

Tälläistä tällä kertaa. Kyseisellä setillä pitäisi päästä pelaamaan vielä, niin näkisi käytännössä kuinka hyvin ukot toimii yhdessä. Kadonneet ovat aika hauska sakki.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Visa » 19 Tammi 2012, 14:37

Juu lostit oli kivoja, näistä voisi harkita joukon kasaavansa.
Tuo uusikin boksi on kivan oloinen, harkitsen asiaa.

Retiariukset oli hauskoja, niitä suosisin. Pitänee perehtyä lisää.
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 689
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 18 Maalis 2013, 21:49

Hell Dorado rintamalla tapahtuu! Kickstarter projekti, jonka rahoitus on jo varmistunut, paljon sälää tarjolla ihan pienelläkin rahalla. Tarkoituksena on ollut saada varat ensimmäiseen lisäosaan nimeltä "Inferno" joka esittelee uusia nappeja, skenaarioita ja maastoja. Tarina puolelta homma etenee niin, että helvetin porukat sai tarpeekseen: langennut enkeli Abezeth lähti helvetin reunoilta hyvin aggressiiviseen hyökkäykseen kaikkea helvettiin saapunutta vastaan. Abezeth itse väittää olevansa itse Luciferin lähettämä mutta liekö se koko totuus?

Neljä päivää aikaa tukea tätä projektia ja napsia herkkuja itselle. Itse tuin tätä projektia 125$ koska Hell Dorado on vaan paras figupeli.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Visa » 21 Maalis 2013, 09:15

Nii oliks tässä fluffi vaihteeks niin päin että kaikki haluaa helvettiin eikä niin, että helvetin joukot laskeutuvat riivaamaan meitä kaikkia kuolevaisia? :D
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 689
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 21 Maalis 2013, 14:37

Visa kirjoitti:Nii oliks tässä fluffi vaihteeks niin päin että kaikki haluaa helvettiin eikä niin, että helvetin joukot laskeutuvat riivaamaan meitä kaikkia kuolevaisia? :D

Joo siis 30-vuotinen sota keskeytyi kun vanhalle mantereelle aukesi portti helvettiin. Länkkärit alkoi tutkia asiaa ja totes, että sieltähän löytyy vaikka mitä ryöstämisen arvoista. Saraseenit on taas jo 1000 vuoden ajan etsinyt taivaan porttia helvetistä (ja ryövänneet sitä siinä sivussa). Eli joo, ihmiset on tunkeutujia. Toisaalta helvetti olis tullut siitä auenneesta portista jos asiaan ei olis puututtu. :P
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 24 Maalis 2013, 14:18

..Ja lostit huutaa "Damn kids get off my hell!"

Ei vaan, todella komealta näyttää ja uudet figut on upeita!
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 02 Loka 2013, 21:12

Heip! Rosgis piipahti eilen kylässä ja sai minut innostumaan taas tästä rintamasta. Siivoilin vähän pöytää ja otin keskeneräistä hahmoa taas työn alle. Nämä kai olivat vähän niin kuin kovempia, ja ennestäänkin oli vissiin jo 6 maalattuna, eli voisi ehkä viimein olla jonkinlaisen testipelin aika.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 03 Loka 2013, 18:29

Kyll! Täältä voi ladata enkkukortit kun tarpeeksi rullailee, muistaakseni sotajoukon peruskoko on 200 pistettä. Mun puolesta saa pelata myös figuilla joita ei ole maalattu, ei anneta sellasen rajoitaa toimintaa. Jos saadaan Miksa ja Atte paikalle, meillä olis neljä jengiä joilla pelata. Periaatteessa voisi tehdä niin, että olis neljä pelaajaa ja minä, joka ohjeistais sääntöjen kanssa kun mulla on niistä eniten kokemusta (ts. joku sais lainata saraseeneja ja pelailla myös). Tällänen ehdotus, kyllä miekin innolla pelailen mutta vaikeaa sit neuvoa muita kun itse pelaa.

Olisko realistista koittaa tätä esimerkiksi marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna? Tässä olis tollanen kuukausi aikaa valmistautua ja sopia aikataulut niin että kaikki halukkaat pääsee paikalle? Periaatteessa vois yhistää muutakin pelailua tähän mutta jos Hell Dorado olis se pääjuttu, ainakin aluksi.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 03 Loka 2013, 20:09

Kuulostaa hyvältä. Sopiva aika valmistautua, ja mainittuna ajankohtana ei mitään muuta menoa.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 03 Loka 2013, 22:42

In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 04 Marras 2013, 13:40

Hip ja hei! Hell Dorado-figuja saatavilla meille kaikille nin rakkaasta Paizo.com/storesta! Tuolta voisi vaikka jotain kimppatilausta hyvin tehdä, kun yli 100 ostoksista ei tule edes postimaksuja!
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Waldo » 04 Marras 2013, 14:46

Joskus oli tarkoitus tehdä pieni tilaus Paizolle Pathfinderiin liittyen ja taitaa siitä olla ketju vieläkin olemassa, mutta voisko sen yhdistää tähän tai heittää HD:oon liittyvät tilaukset sinne?
"Couldn't swing a dead cat round here without hitting a giant spider... Maker!" - Old Barlin
Avatar
Waldo
Setlementti II
 
Viestit: 171
Liittynyt: 27 Elo 2011, 23:01
Paikkakunta: Raumandello

Re: Helldorado

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 04 Marras 2013, 18:00

Kannatan!
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City


Paluu Miniatyyripelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron