Ruuti on mustaa

Warhammerin (FB&40k), Hell Dorado, Uncharted Seas, kaikki keskustelu figupeleistä täällä

Ruuti on mustaa

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 02 Elo 2014, 18:14

Hankin kuluneella viikolla Warlord gamesin Black Powder-sääntökirjan, joka kattaa vuodet 1700-1900. Noin vuoden hitaasti mutta epävarmasti edennyt Napoleonin sodat-projekti sai hieman lisää virtaa, ja lisäksi hoksasin että ensi vuonna tulee kuluneeksi 200 vuotta Waterloon taistelusta. Juuri tuohon taisteluun olen maalaamassa sekä brittejä että ranskalaisia 1:72 mittakaavan muoviukkeleita. Mikäli jotakuta kiinnostaa kyseinen aikakausi ja taistelu, niin kentälle mahtuu joukkoja. Molempia kansallisuuksia saa olla rutkasti lisää, lisäksi preussilaiset ja Belgia-Hollanti-akseli ei ole ollenkaan edustettuna vielä. Noin 50 jalkaväkisoltun tai 17 ratsuväkisoltun laatikko on noin 10 euron hujakoilla. Tietenkin myös venäläiset ovat yksi varteenotettava tekijä muihin taisteluihin.

Lisäksi innostuimme rosgakorin kanssa Iso-Britannien ja zulujen välisestä mittelöstä. Ukkojen kokoluokka olisi hammereista tuttu 28mm, sillä niitä on Suomessa paremmin saatavilla. Siinä sama juttu, mukaan vaan jos kiinnostaa, mutta osapuolia on vain ne kaksi. Hahmoja valmistavat ainakin Warlord games sekä Wargames factory.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Ruuti on mustaa

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 05 Elo 2014, 14:42

Näitä figuja tosiaan saa Fantasiapeleistä, eikä hinnaltaan olleet lainkaan pahoja- 20 brittiä taisi maksaa 15 e.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Ruuti on mustaa

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 05 Elo 2014, 17:55

Mikä parasta, firman sivuilla luki, että paketeissa on nykyään 25 figua. Zuluilla 30 ja hinta 5 egee korkeampi. Warlordilla on laajempi valikoima brittien suhteen, kuten merijalkaväkeä, buureja (siis olivat tällöin brittien puolella), tykistöä ja eiköhän sieltä jostain se gatling-konekiväärikin löytyne, koska säännötkin sille on. Reaperilläkin näytti olevan muutama zulu-figu, joita voisi käyttää ehkä komentajina, joten voipa sillä brittejäkin olla. Normisäännöillä perusyksikön eli pataljoonan koko on 24 - 30 figua, joita suositellaan prikaatiin 3 - 6 kpl, ja prikaateja on armeijassa x määrää. Yksikön figukokoa voidaan kuitenkin muuttaa sopimuksella ilman että yksiköstä tulee small tai tiny, jotka tietenkin taisteluarvoltaan poikkeavat normiyksiköstä ja ovat uudella figumäärällä vielä pienempiä. Prikaateilla on oltava komentajat ja koko armeijaa johtaa herra isoherra.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City


Paluu Miniatyyripelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron