Castles of Mad King Ludvig

Keskustelu lauta- ja korttipeleistä. Peliesittelyt, hehkutukset, tarinat ja aikataulusopimiset sopivat tänne erinomaisesti.

Castles of Mad King Ludvig

ViestiKirjoittaja Visa » 28 Joulu 2016, 13:59

Tällaisen pelin toi joulupukki minulle. Kyse on laattojenasettelupelistä, jossa kukin pelaaja rakentaa omaa linnaansa tarjolla olevista huoneista (laatoista). Laatat maksavat erilaisia summia rahaa ja kukin pelaaja on vuorollaan rakennusmestari, joka määrää kunkin laatan hinnan ja kerää fyrkat sillä vuorolla rakennetuista huoneista. Laatoista saa pisteitä asetettaessa ja lisäpisteitä on luvassa jos saa sopivia huoneita vieretysten. Uudelleenpelattavuutta tuo kuninkaan erityishuomionosoitukset, jotka ovat käytännössä pelistä toiseen arvottavia objektiiveja esim. mallia "rakenna mahdollisimman paljon ruokasaleja". Lisäksi pelaajilla on omia salaisia objektiiveja

Pelattiin yksi matsi neljällä hengellä (maksimimäärä), jota tosin katkoi heräilevä lapsi. Peli saatiin kuitenkin pelattua. Meidän isä oli moderneihin lautapeleihin tottumattomana taas kerran tuskastunut sääntöjen paljouden kanssa (sama juttu vuosi sitten menolippua pelatessa ja se meni hyvin lopulta). Ehkä ei olisi pitänyt pelata illalla ennen nukkumaanmenoa. Hauskaa oli kyllä eikä ensimmäinen peli kestänyt juurikaan yli tuon ohjeellisen 90min keston kun oli ensin luettu kertaalleen säännöt ja ihmetelty pelin pystyttäminen ekan kerran. Maarit vei matsin saamalla eniten boonusobjektiiveja.

Kokonaisarvosana (yhden pelin perusteella): 3.5/5 (asteikolla 1 = kannattaa passata, 3 = genressään hyvä peruspeli, 5 = timanttia)

Sanallinen arvio: Keskiraskas strategiapeli jossa tehdään linnoja, enemmän mekaniikkoja kuin Carcassonnessa mutta vähemmän sälää kuin Cavernassa/ Agricolassa. Uudelleenpelattavuutta riittänee aika moneksi peliksi, lisäksi sen oloinen peli että lisäosia julkaistaan jos julkaisijalla on yhtään bisnesvainua. Tematiikka ajaa asiansa mutta ei räjäytä pankkia, joitain hilpeyttä herättäviä huoneitakin löytyi varsinkin kellarikerroksesta.

Saa tulla pelailemaan meille, hauska peli. Olisi mielenkiintoista testata meidän peliporukan kesken, vähän enemmän min/maxausta olisi kuin meidän perheen kanssa pelatessa.

https://boardgamegeek.com/boardgame/155426/castles-mad-king-ludwig

EDIT: Jaa olihan meillä erillinen lankakin uusille peleille...
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 689
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Paluu Lauta- ja korttipelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron