Uusien pelien esittelyä

Keskustelu lauta- ja korttipeleistä. Peliesittelyt, hehkutukset, tarinat ja aikataulusopimiset sopivat tänne erinomaisesti.

Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 17 Kesä 2014, 22:50

Innostuttuani taas lautapeleistä (niitä pääsee joskus pelaamaankin eikä vain aloittamaan aina uutta maalausprojektia), availen tällaista yleistä esittely-/arvstelu-/kysely-/hehkutus-/jaaritteluketjua. Tännehän voisi myös laittaa listaa, mitä pelejä löytyy, ettei tule turhia päällekkäishankintoja (ellei se ole täysin must kuten esim Kimble!).
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 17 Kesä 2014, 22:52

Omaha beach tahkottiin Visan kanssa sunnuntaina tähän tyyliin ja maailma pelastui!

http://www.youtube.com/watch?v=NO1bH2QR5Uo
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 25 Touko 2015, 13:03

Jalakanen kirjoitti:Omaha beach tahkottiin Visan kanssa sunnuntaina tähän tyyliin ja maailma pelastui!

http://www.youtube.com/watch?v=NO1bH2QR5Uo

D-Day Dicea pelattiin myös häiden™ jälkeisenä sunnuntaina Miksan kämpillä. Huikea peli, sopivan kevyt ja helppo oppia mutta sisältää tarkkaa mietintää ja resurssien käytön pohdintaa. Harjoitusskenaario sujui hyvin ilman isoja haasteita mutta toinen maihinnousu vaati jo hieman enemmän ja pari mokaakin tehtiin mikä vaikeutti etenemistä. Luultavasti oltaisiin peli voitettu jos oikean elämän aika olisi pelin loppuun asti viemiseen riittänyt.

Toinen peli, mitä voisi tässä esitellä nopeasti on Boss Monster, jonka hankin Ropeconista. Pelissä pelataan meille kaikille tutuissa luolastoissa asuvia seikkailulejn loppupahiksia, jotka rakentavat luolastoa itselleen ja yrittävät houkutella kylässä asuvia seikkailijoita kuolemaan omaan luolaansa. Pelin voittaa kun kerää 10 seikkailijan sielun tai jos on ainoa elossa oleva pomo, seikkailijat jotka pääsevät luolaston halki aiheuttavat vahinkoa ko. luolaston herraan. Taide tässä korttipelissä on omaa luokkaansa, bitti-artti ja peliaiheiset läpät on huikeita. Ismon kanssa tätä testattiin viime viikolla. Dice Towerin arvion voi katsoa, jos haluaa kuulla muiden aatoksia pelistä (ja katsella korttien kuvistusta): Doce Tower Review: Boss Monster.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 03 Kesä 2015, 19:35

http://www.consimpress.com/the-hunters/

Yhteistä D-dice Normandyyn on se, että tätäkin voi pelata vaikka yksin ja tämäkin on jännittävä ja erinomainen peli, jossa kuolee helposti. Juuri muuta yhteistä ei olekaan. Hyvä säkä, että ylipäätään sain tämän, kun painos on lopussa valmistajalta taas. Säännöt löytyvät täältä: http://www.consimpress.com/downloads/the-hunters/
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Visa » 30 Joulu 2015, 00:04

Perheeseemme tuli uusi jäsen jouluna kun Maarit osti meille New York 1901-nimisen pelin. Kyseessä on lautapeli, jossa rakennetaan pilvenpiirtäjiä Manhattanille. Peli on tarkoitettu 2-4 pelaajalle ja kestää n. tunnin. Testattiin Maaritin kanssa kaksinpelinä tänään.

Pelin kulku
Pelaajat nostavat vuoron perään tonttikortteja, jotka kukin antavat oikeuden rakentaa tontille rakennuksia, mistä saa pisteitä. Pelin idea on siinä, että yhdelle tontille ei kovin kummoista pytinkiä pystytetä vaan kannattaa haalia vierekkäisiä tontteja, jolle saa pystytettyä isompia ja enemmän pisteitä antavia rakennuksia. Toinen merkittävä mekaniikka on, että rakennettavissa olevat rakennukset on jaettu kolmeen 'teknologiatasoon' ja alemman tason rakennuksia voi lanata maahan ja rakentaa uudemman tason rakennuksia tilalle: ei siis välttämättä ole kannattavaa pelata suoraan kaikkein kalleinta rakennusta pöytään. Lisäksi pelissä on bonus-tavoitteita, joista on mahdollisuus ansaita lisäpisteitä. Jätimme nämä kuitenkin käyttämättä opettelupelissä ohjekirjan suositusta noudattaen.

Ajatuksia
Pelin säännöt olivat niin yksinkertaiset että aloin miettimään että meniköhän jotain nyt isosti ohi. Peli vaikuttikin aluksi jopa tylsältä mutta sen edetessä selvisi että pisteiden maksimointi ei ollutkaan ollenkaan niin yksinkertaista kuin äkkiä näyttää. Kaksinpelissä oli tosin runsaasti tilaa temmeltää ja omaa peliä oli helppo pelata. 3-4 pelaajalla tilanne varmasti muuttuu ja mm. mahdollisuudet trollata toista paranevat merkittävästi. Haluaisinkin tulevaisuudessa pelailla tätä useamman hengen voimin, meille saa tulla myös kylään pelailemaan niin Maaritkin saa nauttia isomman porukan tuomasta ilosta.
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 689
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 06 Tammi 2016, 00:29

Visa kirjoitti:Visalta hyvää settiä New York 1901-pelistä!

Piti tätä kehua heti lukemisen jälkeen mutta jäi tekemättä! Tällaisia viestejä foorumille lisää, todella mainio ja jäsennelty esitys pelistä ensimmäisen pelatun pelin jälkeen. Hyvää työtä! Muutkin voi tehdä tällaisia. Hmmm..

Sheriff of Nottingham
Pelin kulku:
Pelaajat ovat kauppiaita, jotka yrittävät tuoda Nottinghamin torille myytäväksi erilaisia tarvikkeita: juustoa, kanoja, omenoita ja leipää. Nottinghamin portilla on kuitenkin vahdissa itse sheriffi, joka epäilee notta "kauppialla" ei liene aivan puhtaat jauhot pussissa (köhköh kauppiaat ovat Puna-Will, Pikku-Jon, Alan-a-Dale ja lady Marian köhköh). Voihan pussissa olla vaikka laittomia tavaroita, kuten jalkajousia, silkkiä, pippuria tai kuninkaallisia elintarvikkeita, jotka kuuluvat Juhanalle! (VÄÄRÄ JUHANA!) Kauppiaat valitsevat mitä eineksiä ovat tuomassa torille myyntiin ja ilmoittavat sheriffille, silmiin katsoen, mitä ovat tuomassa kaupunkiin. Tämän jälkeen sheriffi saa hieman jututtaa kauppiasta ja uhkailla, että pussi menee tutkintaan. Kauppias saa lahjoa myös sheriffiä jättämään pussin rauhaan. Jos sheriffi ottaa lahjuksen, hän ei saa tutkia pussia. Jos hän taas kieltäytyy lahjuksesta, hänen on pakko tutkia pussi. Kauppiaan ei ole pakko lahjoa, eikä sheriffin olen koskaan pakko tutkia. Jos sheriffi tutkii pussin ja siellä on esineet mitä kauppias sanoikin siellä olevan, joutuu sheriffi maksamaan kauppiaalle korvausta ja kauppias saa tavaransa takaisin. Jos taas pussissa on jotain mitä kauppias ei sanonut siellä olevan, joutuu kauppias maksamaan sheriffille sakkoa ja "laittomat" tavarat menevät poistopinoon.

Kuka sitten on sheriffi? Tämä on ovelasta toteutettu, jokainen kauppias on vuorollaan sheriffi! Eli vuoro kiertää pelaajalta toiselle ja porukassa joak tuntee toisensa hyvin tämä aiheuttaa mielenkiintoisia reaktioita, kun kuappiaiden puheet vaihtelevat joka kerta riippuen sheriffistä. Itse esimerkiksi koin, että itse ollessani sheriffinä peli rauhoittui selvästi ja kaikki puhuivat rauhallisella äänellä, kun taas vaikka Juhanin ja Aten vuorolla ääntä oli selvästi enemmän.

Peliä pelataan kaksi kierrosta, eli kaikki saavat olla sheriffi kahdesti. Pelin lopussa lasketaan pisteet: lailliset tavarat, laittomat ja jäljellä olevat rahat. Sitten laillisista tavaroista etsitään vielä kuninkaat ja kuningattaret, eli eniten ja toiseksi eniten jokaista tavaraa myynyt ja he saavat pisteitä riippuen tavarastan laadusta (ts. kortteina omenat tuottavat vähemmän kuin kanat mutta omena kuningas saa enemmän pisteitä kuin kana kuningas. Lause tekee järkeä pelin maailmassa!).

Ajatuksia
Peli on suhteellisen nopea ja vaikka muutama moka tapahtuikin aloituksessa, päästiin nopeasti vauhtiin ja Juhani taisikin todeta, että välillä peli muuttui ihan roolipelaamiseksi kun sheriffi alkoi udella kauppiaan perheestä ja muun sadon laadusta. Peli on melko rento, sitä voi lähestyä ihan vain bluffaamispelinä tai vain omien voittojen maksimointi pelinä mutta ison osan pelin hauskuutta tuo mahdollisuus lahjoa sheriffiä rahalla, tavaroilla ja lupauksilla. Vaihtuva roolitus lisää hauskuutta kun itse kukin miettii ketä tovereista pystyy bluffaamaan ja ketä taas ei. Tästä on iloa pitkäksi aikaa.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 29 Tammi 2016, 09:36

Hakiessani eilen tilauksia Fantasiapeleistä tarttui mukaani peli nimeltä Memoir 44.

https://en.wikipedia.org/wiki/Memoir_%2744

Olen aiemmin katsellut kyseistä tuotetta hieman nuivasti, mutta nyt halusin jotain hieman kevyempää sotameininkiä ja vakuutuin siitä että tämä voisi olla hyvä. Etenkin lisäosien suuri vakuutti, että tässä riittä pelattavaa pidemmäksikin aikaa. Mutkikkaampia sotalautoja mulla onkin jo melkoisesti, parhaana esimerkkinä Advanced Squad Leader. Useimmat arvostelut ovat erittäin positiivisia, tosin jotkut moittivat peliä liian kevyeksi ja tuuripainotteiseksi. Mielestäni tuuri tuppaa olemaan melko suuressa roolissa KAIKISSA peleissä, ja tässä se kuvannee hyvin sodan moninaisia epävarmuustekijöitä. Vilkaisin eilen sääntöjä, ja hyvältä vaikutti. Mutta tuo linkki kertonee enemmän kuin itse osaan kertoa. Tätä olisi mukava päästä koettamaan lähiaikoina, eli jos koet herätyksen, ota yhteyttä soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla, foorumilla, kirjeellä, sähkeellä tai hyvin koulutetun kirjekyyhkyn avulla. Yksityisviestejä en suosittele, koska en huomaa niitä yleensä. Myöskään pulloposti ei ehkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. :D
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 30 Tammi 2016, 12:25

Jaha. Säännöt tuli eilen tankattua ja testipeli ensimmäisellä skenaariolla pelattua. Liittoutuneiden liitokonejoukkojen piti vallata pari siltaa yllätetyiltä sakasalaisilta. Panssareita ja tykistöä ei ollut kentällä, joten se on erittäin hyvä tapa tutustua peliin. "Hyvät" voittivat 6 - 3, eli siis kuudella pisteellä peli loppuu. Pisteen saa jokaisesta tuhotusta yksiköstä ja tässä tapauksessa molemmista silloista, joita littoutuneiden yksikkö kontrolloi. Peli olisi voinut päättyä myös toisin, mutta valitettavasti horstwesselit saivat paljon kortteja keskisektorin yksiköiden komentamiseen tilanteessa, jossa heillä ei ollut lainkaan yksiköitä keskisektorilla. Yhteydet pätkivät siis. Yksikköä, joka on kahden sektorin rajalla, voi komentaa kumman vaan sektorin korteilla. Maastolla ja esteillä on vaikutusta, samoin sillä, missä järjestyksessä asioita tekee. Tuntuu mukavalta peliltä.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 30 Tammi 2016, 14:31

Vaikuttaa hyvänoloiselta peliltä, ehdottomasti kiinnostaisi testailla joskus! Alkavalla viikolla olisi vapaita päiviä harjoittaa maailmansotaa!
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 454
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 30 Tammi 2016, 19:52

Jees, sovitaan tarkemmin säköpostilla.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 30 Tammi 2016, 20:45

Juuri huomasin, että eilen kokeilemassani skenaariossa voitto olisi irronut jo neljällä pisteellä elikkäs mitalilla :oops: Saksalaisten asemaa tässä skenussa vaikeuttaa se, etteivät he saa pisteitä siltojen hallussapidosta tai takaisinvaltaamisesta, ainoastaan tuhoamistaa vihollisyksiköistä.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 31 Maalis 2016, 22:30

Nonniin. Paikallisesta kivijalkaliikkeestä tarttui mukaan Memoir 44-laajennusosa Overlord, joka lupailee jopa 8 pelaajan mittelöä mahdolliseksi. Mutta eihän siinä tietenkään tullut tarvittavaa karttaa, joten täytynee vielä tehdä hankintoja... Toinen hankinta on jonkinlaisen kulttimaineen saavuttanut Junta, uusintapainos: https://www.alderac.com/junta/
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 28 Huhti 2016, 21:07

Peli joka ei oikeastaan esittelyjä kaipaa: Battletech.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 23 Heinä 2016, 19:13

Tämä mönki ostoskoriini Helsinkin Fantsussa: http://www.sjgames.com/chezcthulhu/
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 24 Loka 2016, 14:51

What ho!

Mitä? Pelasin uutta lautapeliä? Ja ostin toisen? Uskomatonta! Lue koko stoori täältä!
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 549
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Fantasiapelit Tampere

Re: Uusien pelien esittelyä

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 06 Marras 2016, 20:04

Peli on osalle vanha tuttu Memoir 44, jota pelasimme Andomin kanssa perjantaina. Areenana toimi vanha kunnon lihamylly nimeltä Stalingrad ja ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen edustamani Saksan 6. armeijan voittoon 10 - 9. Pelissä ei taktisilla hienouksilla juhlittu, joten se oli esikuvansa mukainen brutaali kulutustaistelu. Vilkaisin joskus hankkimaani kampanjakirjaa ja totesin sen mielenkiintoiseksi. Pariin kampanjaan tarvitaan terrain pack ja useammassakin taisi olla optiona air pack. Laitoin molemmat Puokkiin tilaukseen, mutta ainakin air packin saatavuus voi olla huono. Lisää mausteita siis, toivottavasti...
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City


Paluu Lauta- ja korttipelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron