Doomtown Reloaded

Keskustelu lauta- ja korttipeleistä. Peliesittelyt, hehkutukset, tarinat ja aikataulusopimiset sopivat tänne erinomaisesti.

Doomtown Reloaded

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 04 Helmi 2015, 00:28

Kuva

Doomtown mainospuhe kirjoitti:Welcome to Gomorra. A bustling settlement in the Weird West. Rebuilding after a cataclysmic event, the citizens of the town struggle to remake their lives. But of course, powers always come into play. Various factions fight for control of the town, sometimes behind the scenes, sometimes right out in the streets. It’s not a common day that lead does not fly.

Soon it will be time for you to choose your allegiance. Will you join the noble Law Dogs, set to preserve law and justice in the town? Or will you find yourself falling in with The Sloane Gang, and taking what you want regardless of who it costs? Perhaps you have an eye for progress… and cash, well the Morgan Cattle Company is always looking to hire driven individuals. Lastly, maybe you have something to run away from, something in your past that simply won’t let go, there’s always the Fourth Ring and its circus you can run off to. They’re always taking in lost souls…


Tällainen korttipeli saapui hyllyyni jouluna. Pelistä jotain tuonne Youtube-ketjuun laitoin syksyllä mutta taisi hukkua monelta siellä. Pelin idea tulee esille yllä olevasta tekstistä. Yksi kaupunki, neljä faktiota jotka haluavat kaupungin hallintaansa. Pelissä pelataan faktioita ja yhden pelin voittaja on se, jolla on enemmän kontrollia kaupungista kuin vastapuolella hallintaa. Englanniksi asian voisi esittää control versus influence-lauseella. Dudet eli tyypit tuovat mukanaan hallintaa/mainetta kun taas paikat ja teot tuovat mukanaan kontrollia. Villin Lännen tyyliin pelissä ratkotaan asioita pelaamalla pokeria. Ammuskelut kadulla, junaryöstöt tai rikollisten pidätyskeikat ratkeavat siis pokerikäsien kautta. Mekaniikka on mielestäni toimiva ja hyvin simppeli ja tuo mukanaan paljon tunnelmaa peliin.

Peli on periaatteessa melko simppeli mutta vaatii paljon ymmärrystä säännöistä ja mekaniikoista, että peli sujuu jouhevasti. Mun ja Ismon ensimmäinen peli sujui yllättävän hyvin ekaksi peliksi. Pelissä on paljon tilaa taktiselle pohdinnalle mutta myös tuurielementit ovat mukana. Testipelissä näytti ensin vahvasti siltä, että allekirjoittanut olisi voittanut pelin mutta parin brutaalin ammuskelukeikan jälkeen Ismo jyräsi voittoon. Tilanteisiin voi vaikuttaa monella tapaa ja juuri nämä mahdollisuudet tekevät pelistä mielenkiintoisen. Myös faktioiden erilaisuus ja kummallisuudet tuovat hyvän lisän peliin, ei ole ihan tavallisesta länkkäristä kyse kun loitsuja alkaa lennellä ja kummalliset vimpaimet (kuten liekinheitin tai mekaaninen hevonen) ilmestyvät kaupunkiin!

Pelissä on vahva tarinallinen puoli, sääntökirjassa on tarinapätkää kaikille faktioille ja lähes jokaisessa kortissa on fluffitekstiä mukana luomassa tunnelmaa. Julkaisija AEG on lupaillut, että tämä tarinapuoli on pelissä mukana vahvasti ja esimerkiksi isojen turnausten tulokset vaikuttavat maailman sisäiseen tarinaan, jota jatketaan lisäosissa. Mielenkiintoinen peli siis siinäkin mielessä kyseessä.

Ismo osaa kertoa ensikertalaisen ajatuksia ja näkemyksiä pelistä, mie oon syksystä asti himoinnut tätä peliä ja nyt kun pääsi pelaamaan niin todella innostuin. Huikea joululahja, suosittelen kiinnostuneita hankkimaan tämän pelin vaikka Fantsulasta. Tästä ehti syksyllä loppua painos, mikä kertonee pelin suosiosta.

Tässä vielä videolinkki GenConissa kuvattuun demoon pelistä, mikä kertoo hyvin miltä peli näyttää ja toimii: Doomtown Demo @ GenCon14
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Paluu Lauta- ja korttipelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron