Foorumin synttäri-ketju

Säännöt, foorumin tiedotteet ja Mökkicon suunnittelua.

Foorumin synttäri-ketju

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 26 Elo 2016, 15:44

Juhlapäivä on taas täällä. Saamattomien foorumi täyttää 5-vuotta.

Viestejä on tämä mukaan lukien kirjoitettu 3224, mikä tarkoittaa että vuoden aikana on kirjoitettu 563 uutta viestiä eli noin 1.5 uutta viestiä per päivä. Tämä 563 sikäli hieno numero, että se on 3 enemmän kuin edellisenä vuonna! (Tosin 2014-2015 kirjoitettiin 220 viestiä enemmän kuin 2013-2014 eli pieni notkahdus kasvussa mutta rinnakkain tämä ja edellinen vuosi ovat rintarinnan). Foorumin käyttötaso on kuitenkin hieman laskenut, mikä näkyy siinä ettei uusimmissa keskusteluissa ole aivan samoja määriä viestejä kuin aiempina vuosi. Mahtaako mikään kejtu päästä SD:N Yleisten Keskustelujen määriin kirjoitetuissa viesteissä?

Tänä vuonna aktiivisuutta on ollut paljon miniatyyri- ja lautapelialueella, Atte ja Jalkanen hienosti kirjoittelevat sinne pelatuista peleistä ja maalatuista figuista. Lautapelialueella peliseuran etsintäketju on ollut aktiivinen ja hyvin toimiva systeemi koko tämän vuoden ajan. Alkuvuodesta huudeltiin Ilmoitus-osiossa tämän vuoden alkupuoliskon peleistä ja allekirjoittanut kirjoitti melkoisia kilometriviestejä pelihaluista ja -mieltymyksistä. MäkkiCon oli ja meni, hyvin onnistuneesta mielestäni. Talvella nähtiin myös MökkiConin kaamosversio Kyröskosken Karhunpesällä. Kangasala HQ:n syntyminen tammikuussa on helpottanut lautapelien ja roolipelien pelaamista uutena pelitilana.

Mielenkiintoista on nähdä mihin lukuihin ensi vuonna päästään kirjoitetuissa viesteissä. Yksi tavoite on saada tuo foorumipeli-alue toimimaan oikeasti, ettei se vain ole koristeena mukana.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Puoli vuosikymmentä foorumilla

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 26 Elo 2016, 21:07

Onneksi olkoon ja viisi kynttilää! Hyvä, että monipuolista aktiivisuutta riittää arjen keskelläkin. Tuota talviconia en muistanutkaan, kun en silloin itse jaksanut lähteä, mutta toivottavasti esimerkiksi seuraavalla kerralla. Uskon, että SD:n yleiset keskustelutkin voidaan vielä peitota, jos löytyy jokin monia yhdistävä kampis, peli (kuten Faba aikoinaan) tai muu juttu. Foorumi-pelit luonnollisesti ovat sellainen asia. Kiitos Blue_Hillille, kun jaksat pitää homman kasassa ja kehittää sitä.
Jos lihaliike Reino Jokinen on sun ainoo menomesta
kyl maar jotain puuttuu sun katu-uskottavuudesta
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 404
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Puoli vuosikymmentä foorumilla

ViestiKirjoittaja Visa » 06 Syys 2016, 21:10

Ai niin, unohtui onnitella! Reipas foorumi, jaksaa jaksaa! :)
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 689
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Puoli vuosikymmentä foorumilla

ViestiKirjoittaja Andom » 08 Syys 2016, 19:15

Ja lisäyksiä foorumin meemeihinkin saavutettiin tämän vuoden puolella:

Kuva
Kuva
Andom
Rook
 
Viestit: 72
Liittynyt: 20 Heinä 2015, 00:37

Re: Foorumin synttäri-ketju

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 03 Syys 2017, 13:23

Foorumi täytti viime viikolla (26.8.) kuusi vuotta, unohtui töiden keskellä juhlistaa. Viestejä on viikon sisällä tullut muutama lisää mutta luku nyt on tasan 3660, mikä on 436 viestiä lisää vuodessa, eli noin 1.2 viestiä per päivä vuoden aikana. Notkahdusta on tapahtunut, ehkä osittain johtuen pelien vähentymisestä elämäntilanteiden muuttuessa, koneiden hajotessa ja noin vuosi sitten avatun Discord-kanavan myötä. Discord on toiminut hienosti nopeaan viestittämiseen ja ollaan viimesen vuoden aikana pelattu ehkä enemmän yhdessä netissä kuin koskaan aiemmin, sekä roolipelejä (Ikaroksen Siivet maaliskuusta 2017) ja Steamissa monenlaisia pelejä (kuten Civ VI, Overwatch, Vermintide).

Pöydällä on pelattu kivasti uusia lautapelejä vuoden aikana. Samoin one shot-projekti pyörähti käyntiin, ekalla kertaa pelattiin Dungeon Worldiä ja nyt on suunniteilla toinen kerta, pelinä Torchbearer. Käärmeen Kallo PF-kamppis saatiin onnelliseen loppuunsa heinäkuussa. Aiemmin mainittu Ikaroksen Siivet on ensimmäinen netin kautta pelattava kamppis tällä porukalla. Jalakanen ja Andom pelaavat ja raportoivat Memoir '44 Tyynenmeren-kampanjasta lautapeli-osiossa. Rosgakori taas raportoi pelipöydän tapahtumista näkyvästi Pelipöytäraportti-bloginsa puolella ja arvostelee leffoja, sarjiksia, tv-sarjoja ja muusta vastaavasta Suomi-Rivendell-Asgard-blogissa. MökkiCon taisi saada jonkinlaisen kävijä ennätyksen, vaikka ihan kaikki ei koko aikaa paikalla ehtinyt ollakaan.

Summa summarum, onnea foorumi ja sen käyttäjät!

Musiikkiosuudesta vastaa näissä juhlissa mainio Max Von Raabe:


Päätin tehdä yhden synttäriketjun, kun noihin edellisiin ei juuri ole tullut keskustelua alle.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1024
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala


Paluu Ilmoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron