Land of My Fathers (Twilight: 2000)

Keskustelut roolipeleistä ja pelatuista peleistä

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 22 Maalis 2016, 01:56

Kommenttia:

Saatiin peli käyntiin! Ensimmäinen pelikerta oli aika perinteinen mun johtaman kotipolttoisen pelin aloitus: rauhassa katsellaan ja tutustutaan maailmaan ja siellä oleviin ihmisiin ilman, että kukaan oikeastaan kohtaa tarinan "juonta", Joku taitava pelaaja saattoi huomata muutaman juonen pätkän/tehtävän, niihin saa tarttua ja lähteä tutkimaan mitä niiden takaa löytyy! Omissa peleissäni aina tykkään enemmän siitä, että pelaajat tekevät aktiivisesti asioita ilman, että mun tarttee "syöttää" niitä teille. Saatan jotain tarjoilla mutta mitä enemmän tartutte sellaisiin juttuihin mitkä kiinnostaa teitä Herefordissa/maailmassa. Tuollainen tavaroiden etsintä on ihan hyödyllistä mutta pitkässä juoksussa suosittelen teidän tekevän rohkeasti jotain mitä hahmonne haluaa tehdä. Mikon/Zephanin autokorjailu tuli aika suoraa multa mutta on kuitenkin jotain mitä Mikko halusi tehdä. Samoin Pyryn/Daven tutkimusretki syntyi ihan pienestä jutusta, omistuspapereista. Tästä luultavasti lisää ensi pelikerralla.

Tietokoneen käyttäminen pelin apuvälineenä, niin tykästyin mahdollisuuteen näyttää nykyistä Herefordia ja saada näin rakennettua maailmaa ehkä inasen elävämmäksi kuin vain kuvailemalla raunioita. Kuka tahansa pystyy kuvittelemaan näkemänsä raunioina/huonossa kunnossa. Pitää silti muistaa kuvailla vaikka Google Maps antaakin mahdollisuuden kertomisen sijaan näyttää. Koitan keksiä muitakin apuvälineitä peliin tietokoneen kautta, nyt kun kerrankin pääsee käyttämään tällaista apuvälinettä.

Kovasti haluaisin kuulla miltä peli tuntui, oliko maailma sellainen kuin oletitte/jne? Miltä Hereford kuulosti/näytti/tuntui? Mitä kaipaatte lisää? Totta kai näitä tulee luonnollisesti seuraavilla pelikerroilla mutta jotain palautetta olisi kiva kuulla. Itse huomasin, että nimettyjä hahmoja lukuunottamatta kuvailu selviytyjistä jäi vähäiseksi, tajusin tämän nopeasti pelikerran jälkeen. Teiltä ehkä toivoisin yllä olevan lisäksi yrityksiä luoda kontakteja toisiinne. Kolme teistä on ollut yhdessä Herefordissa ainakin puoli vuotta (PyryDave ja AriHans pidempään) niin jotain yhteyksiä teillä on jo. Samoin jos toinen pelaaja yrittää kontaktia luoda niin siihen kannattaa tarttua, vaikka kuvakulman vaihtaminen onkin kivaa niin se syö paljon aikaa neljän (ensi kerralla viiden) hahmon välillä.

Tällaisilla ajatuksilla seuraavaan pelikertaan. Visa, puhuimme että seuraava peliekrta olisi sunnuntaina 3.4 jos tuo vain onnistuu sulle. Sitä ennen pitäisi tehdä hahmo valmiiksi myös sulle.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Andom » 22 Maalis 2016, 17:21

Yritetäänpä olla hieman aktiivisempi, kuin Riimuvaltiaissa :D

Elikkäs juu! Toi Google Maps antaa todella hyvän lisän pelimaailman elävyyteen, sekä nämä alustavat EPH:t ovat olleet mieleeni. Takaraivossa vain kihelmöi tämä jännitys, että koska päästään jatkamaan. :)

Oman hahmoni mukaan tempaamisesta tarinaan: Mikäli esimerkiksi Zephan tai Dave aikoo lähteä lähimaastoja tutkimaan, niin kylästä voi kysellä osaavaa *köh köh kjäh* eränkävijää matkaseuraksi. Oma suunnitelmani on silti se, että mikäli kukaan muu ei tule Hansin elämää sorkkimaan, niin aion lähteä Roarkin luvalla pohjoiseen tutkimaan, että kuka siellä oikein lietsoo sotaa yhteisöittemme välille, vai onko tämä vain juoni saada aikaan "hyväksytty" sota. Tuolle reissulle kyllä ajattelin kysellä kylästä tovereita mukaan.
Kuva
Andom
Rook
 
Viestit: 72
Liittynyt: 20 Heinä 2015, 00:37

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 23 Maalis 2016, 23:56

Jihaa! Kamppis lähti minun mielestäni erittäin mukavasti käyntiin, vaikka Andom itkikin koko matkan Tampereelle, mutta se johtui varmaan muista syistä. :o Tietenkin aloituskerta on aina hieman käynnistelyä ja tässä tapauksessa täytyi erityisesti totutella siihen, että se raunioitunut paikka on se Saarivaltio joka niin usein on säästynyt niin paljolta ikävältä koska on saari... Pj tuki kerrontaa sopivasti tietokoneella, mikä lisäsi sävyjä aiemmista kampiksista tuttuun huippulaatuun. Oma hahmoni saapui paikalle eikä luonteestaan johtuen pyrkinyt kontaktiin, mutta ei sitä pakenekaan. Jälkeenpäin pälkähti mieleeni, että kolme muuta kauemmin kaupungissa olluttahan olisivat saattaneet jo tavata. No, se ei tullut ilmi, mutta en näe estettä sille etteikö se voisi tulla esim ensi pelikerralla julki ja vaikkapa kaikki kolme rupatella luontevasti keskenään. Kaikilla yhteisössä on kuitenkin omat tehtävänsä kuten tässäkin meidän paremmin tuntemassamme yhteiskunnassa eli pelaajahahmot eivät ole koko ajan rauhallisessa tilanteessa keskenään kuin paita beba - toisin kuin sitten jos lähdetään suorittamaan tehtävää. Mutta tosiaan, leikkaaminen hahmosta toiseen käy raskaaksi. Itse sain valitettavasti työnakin sunnuntaille 3.4., mutta jos vain Visalle käy niin pelatkaa ilman mua, että saadaan kaikki hahmot "kentälle". Hoidan oman osani sähköpostilla, sillä MINULLA ON SUUNNITELMA! :twisted:
Toki niinku toki lähtökohtaisesti toki haasteellista toki niinku toki sitä kautta toki niinku toki enään toki hässäkkä toki.
And something smart here in english. It's in english - not in finnish - so of course it's smart.
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 407
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 24 Maalis 2016, 00:19

Kiitos Arille ja Mikolle kommenteista! Kiva lukea teidän aatoksia, hyvää pohdintaa ja kiitän saamastani palautteesta johtamisesta. Aina jännittävää aloittaa ihan uutta settiä, varsinkin kun kyseessä on "kotipolttoinen" kampanja eikä valmis setti. Se asettaa omalle tekemiselle aina enemmän painoa, ei voi vaan todeta että "huonosti kirjoitettu seikkailu" koska on ihan omasta suunnittelusta kiinni miten hyvä/huono peli meillä on.

Jalakanen kirjoitti:Jälkeenpäin pälkähti mieleeni, että kolme muuta kauemmin kaupungissa olluttahan olisivat saattaneet jo tavata.

Joo, itse pohdin samaa ja ensi pelikerralla jotain tähän liittyvää haluan teillä pelauttaa. Ismo, Pyry ja Ari valmistautukoon henkisesti. Jotain flashback-settiä haluaisin testata, sellasia ei hirveästi ole meidän peleissä käytetty niin pitää testata ja haastaa samalla teitä. Mulla on nyt taas sellainen kausi menossa, että haluan testata kaikkea uutta, kehittää ja haastaa itseäni ja teitä roolipelaajina. Meneekö kevään, uuden kamppiksen vai hyvien YouTube-löytöjen piikkiin, ehkä vähän kaikkien.

Jalakanen kirjoitti:Itse sain valitettavasti työnakin sunnuntaille 3.4.

Mulla voi myös olla työviikonloppu tuolloin, isosleiri tapahtuu ko. viikonloppuna. Leiri loppuu sunnuntaina joten luultavasti en pysty sen jälkeen pelaamaan mutta vielä osallistumiseni tuonne ei ole 100% varmaa. Pidän teidät ajantasalla tilanteestani.

ps. Mikon allekirjoitus on rautaa.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Visa » 24 Maalis 2016, 22:53

Hianoo, kamppis käynnissä! Ei oikein ole saanut itseä inspiroitua ropettamiseen, yrittänyt puoliväkisin hankkia töissä burnouttia viimeiset 4 viikkoa. Pitäisi ainakin hahmo tehdä ennen pelaamista varmaan :D

Mikon allekirjoitus huokuu epiikkaa.

EDIT: Ei ole 3.4. sovittuna mitään ainakaan.
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 701
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Visa » 04 Huhti 2016, 21:36

Iha hauska introduction kerta, poikien seikkailut autiotalossa oli aika priceless seurattavaa. Ei kauheasti mitään tapahtunut mutta saatiin kuitenkin taustoja rakenneltua. Lupaavalta vaikuttaa, ainakin se yks oranssitukkanen tyyppi vaikuttaa mielenkiintoiselta. John tuntee tulleensa oikeaan paikkaan, ehkä jopa oikeaan aikaan.
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 701
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 06 Huhti 2016, 00:06

Kommenttia:

Toinen pelikerta takana, saatiin Visakin mukaan tarinaan. Pelikerta eteni melko kivasti, lähinnä Daven ja Hansin tutkimusretkeä seuraillen. Zephan ja John jatkoivat ehkä vähän ekan pelikerran tyylisellä linjalla, tutustuen Herefordiin ja sen asukkaisiin. Pyryn ja Arin toimintaa oli hauskaa seurailla ja nähdä millaisiin ratkaisuihin he päätyivät retkellään. Toisin kuin seikkailupolkua pelatessa, pelaajilla on täydet vapaudet viedä tarinaa siihen suuntaan kuin haluavat, kuten vaikka ärsyttää Warhogseja kiikaroimalla heitä. Aivan huippua nähdä mitä teette kun saatte täyden vapauden toimia. Mä odotin ruumiita muutamassa kohtaa mutta vieläkään ei tullut tulitaistelua (vaikka vammoja jaettiinkin). Odotan kovasti mihin suuntaan tarina etenee teidän tekemien valintojen kautta. En tiedä miten "isoilta" asiat teidän silmissä näyttää mutta PJ:llä on hauskaa kun hahmot tekevät jotain millä tulee olemaan seurauksia.

Visalle ja Mikolle pieni anteeksipyyntö siitä, ettei teille ollut samanlaista settiä tarjolla kuin Arille ja Pyrylle. Seuraavalla pelikerralla tarkoitus tuoda muita enemmän valokeilaan kuin kartanoa tutkinut kaksikko. Ismon kanssa pelaamme pelikerran piakoin YV:llä tai jollain taoaa. Uskon sieltä nousevan vielä lisää teemoja seuraaville pelikerroille.

Tämä on mukavan tuntuinen kamppis, en varmaan mihinkään peliin ole tehnyt niin paljoa valmisteluja kuin Isiemme Maahan. Johtunee paljon siitä, että testailen kaikkea uutta tämän kamppiksen kanssa ja teen ratkaisuja sen suhteen mitä haluan käyttää tulevaisuudessa. Silläkin tavalla motivoiva kampanja itselleni. Kiitokset siis mielenkiinnosta ja halusta olla mukana tässä.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Pyry » 09 Huhti 2016, 12:44

Blue_Hill kirjoitti:Kommenttia:
Tämä on mukavan tuntuinen kamppis...


Hiiohoi!

Todellakin, pelaajille tuntematon maailma toimii todella hyvin, jos minulta kysytään. Antti osaa kyllä tämän puolen hemmetin hyvin ja samanlaista tunnelmaa mitä Dresden-Filesissa oli, on ilmassa. Ai että, what a time to be alive.

Itse pelikertaan! Vielä ei olla saatu hahmoja ympättyä yhteen, mutta eiköhän sekin tapahdu lähiaikoina. Vaikka suurin osa pelikerrasta keskittyi Daven ja Hansin sankarilliseen ammattitoimintaan, toivottavasti muut eivät jääneet kauhian kylmäksi. Tuskimpa. On oikeastaan ihan mielenkiintoista pelata ensimmäiset pelikerrat siten, että hahmot eivät ole vielä yhtä porukkaa, vaan pelaajat pääsevät hieman tutustumaan toisten hahmoihin katsojan roolista. Jos ei muuta, niin ainakin tätä voi pelaajatkin hyödyntää porukan kasaamisessa, jos miettii tapoja saattaa hahmot nopeammin yhteen.
Paikkojen koluaminen oli ihan mukavaa touhua ja miellyttävä kohtaaminen tovereidemme Warhogsien kanssa piristi päivää. Yhden klaanilaisen raato herätti kyllä kysymyksiä. Saas nähdä mitä se Antti on suunnitellut! Vinttikohtaus lapsien kanssa oli kyllä yllättävä kohtaaminen, josta ei ehkä selvitty täydellisesti, mutta kiitettävästi kuitenkin :D Pelikerta kuvasti omasta mielestäni ihan hyvin sellaista elämää, mitä post-apocalyptisessa maailmassa saattaisi hyvinkin olla, vaikkakin nähtäväksi jää, kuinka kauna arki pääsee jatkumaan!
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
Pyry
Knight
 
Viestit: 184
Liittynyt: 27 Elo 2011, 19:20

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Visa » 13 Huhti 2016, 21:39

Eli lauantaina pelit klo 14 Antilla? Mikäs Mikon tilanne on?
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 701
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 14 Huhti 2016, 00:33

Visa kirjoitti:Eli lauantaina pelit klo 14 Antilla? Mikäs Mikon tilanne on?

Näin teemme jos saadaan lähes kaikki pelaajat kasaan. Viimeksi kun olimme yhteyksissä Mikon kanssa hän sanoi toivottavasti saavansa tietää työtilanteestaan ennen perjantaita. Odotamme siis tulosta. Mutta siis jos kaikki muut pääsevät niin pelataan ihmeessä, saadaan kampanja pysymään liikkeessä, haluan nähdä mihin suuntaan tämä menee.

Kaipaisin pelaajilta heidän kontaktiensa nimiä ja kansallisuuksia YV:llä. Ismon kanssa pitäisi käydä myös läpi edellinen pelikerta Duncanin näkökulmasta, jos sitä kautta saataisiin taas uutta settiä mukaan peliin.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 14 Huhti 2016, 11:23

Sain tietää ettei lauantaina töitä, eli pelaaminen kyllä! :D Käykö aloittaminen siinä 12 - 13?
Toki niinku toki lähtökohtaisesti toki haasteellista toki niinku toki sitä kautta toki niinku toki enään toki hässäkkä toki.
And something smart here in english. It's in english - not in finnish - so of course it's smart.
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 407
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 14 Huhti 2016, 11:55

Jalakanen kirjoitti:Sain tietää ettei lauantaina töitä, eli pelaaminen kyllä! :D Käykö aloittaminen siinä 12 - 13?

Pyry pääsee Hämeenkyröstä lähtemään vasta m klo 12.30 Ismon kanssa niin ihan noin aikaisin ei päästä aloittamaan ainakaan koko porukalla. Siksi tuossa ylempänä puhuttiin klo 14 aloittamisesta. Tietty tänne saa tulla pelailemaan jotain muuta jo aikaisemmin.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 17 Huhti 2016, 18:32

Jihaa! Kiitos jälleen kerran mahtavasta pelikerrasta. Nyt saatiin porukka kasaan ja kaikille hieman taistelutoimintaa. Luulen, että hahmoille teki hyvää toimia toisista erillään jonkin aikaa, hioutua yksilöiksi, ei heti yksituumaiseksi ryhmäksi. Matkaa ei suunniteltu pitkäksi, eikä maileissa siis kilometreissä voi siksi muodostuakaan polttoaineen vähyyden takia, mutta tapahtumarikas siitä näyttäisi tulevan. Voi olla, että ajallisesti se venähtää tai ei, mutta sen näkee. Nuohan olivat selkeästi harrastelijoita (siis ihmiset) eikä suurempaa hätää olisi ollut ilman paholaismaisia otuksia. Hahmoni tarkoitus oli vain käydä ylimielisesti siirtämässä tietullin perijöiden auto ja jatkaa porukan kanssa matkaa. Hurtat olivat odottamaton yllätys, mutta kuinka odottamaton lopulta? Onko tuon ajanjakson luonnossa enemmänkin mutaatioita yms. yleensä kuitenkin ehkä pienemmässä ja harmittomammassa muodossa?

Ai niin, Zephan ei suostunut menemään Whitelle, koska häntä ei komennella.
Toki niinku toki lähtökohtaisesti toki haasteellista toki niinku toki sitä kautta toki niinku toki enään toki hässäkkä toki.
And something smart here in english. It's in english - not in finnish - so of course it's smart.
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 407
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Visa » 17 Huhti 2016, 20:06

Lystiä oli ja oli vähän toimintaakin. John ei kauheasti tehnyt mitään mutta ei hän mikään soturi olekaan. Varsijousi ei ole kauhean hyödyllinen vehje jos vastustaja on iholla tai ampuu takaisin konepistoolilla. John vähän kummaksui tervetuliaistarkastustas mutta on sitä kummallisempaakin nähnyt. Parempi pitää välit paikalliseen auktoriteettiin hyvinä eikä auheutaa kohtauksia, ei niistä hyötyä ole...
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 701
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 20 Huhti 2016, 00:39

Kommenttia

Kiitos pelikerrasta! Oli hienoa nähdä teidän lähtevän tekemään asioita ja ottamaan myös kontaktia toisiinne, mun osallisuus etelään lähdössä oli todella pieni mistä iloitsin kovasti. Matkan suunnittelu ja ryhmän kokoamisen seuraaminen oli kovin hauskaa. Mielenkiinnolla odotan mitä tästä reissusta kokonaisuutena seuraa, kaksi pelikertaa pysyttiin vielä suhteellisen tutussa ympäristössä ilman isompia vaaroja. Nyt mulla on mahdollisuus näyttää vähän tään maailman todellisia kasvoja, odotan kovasti tulevia pelikertoja ja teidän edesottamuksia maailmassa Herefordin ulkopuolella. Viime pelikerralla saatiin jo ensimmäiset maistiaiset kummallisuuksista mitä Isiemme Maa pitää sisällään. Mulla on paljon mietittynä ja toivon, että pääsen näyttämään teille mahdollisimman paljon pelin edetessä.

Taistelussa oli muutamia muuttujia, joita en tajunnut huomioida. Esimerkiksi naarmuihin liittyvät säännöt mun pitää tarkentaa seuraavalle kerralle, samoin muistaa aloitteiden tippumiset ja muutama muu juttu. Toivottavasti kuitenkin saitte kuvan millainen kaaos Twilight:2000-taistelusysteemillä saattaa syntyä, vihollinen on aivan lähietäisyydellä mutta laukaukset menee ohitse. Toisaalta, ette te ole ammattisotilaita niin se on ihan ymmärrettävää. Parasta tässä on totta kai se, että Hans, joka on varmasti ryhmän paras ampuja, käyttää ainakin vielä hyvin hidasta asetta. Johnin varsijousen hitaus yllätti mut ja lennosta annettiin vähän lisänopeutta. Sen äänettömyys on teille varmasti hyödyksi tulevaisuudessa vaikka tällä pelikerralla näyttikin olevan kovin kehno laite (mulla on muutama muukin ajatus tästä aseesta, josta infoan Visaa myöhemmin).

Jalakanen kirjoitti:Luulen, että hahmoille teki hyvää toimia toisista erillään jonkin aikaa, hioutua yksilöiksi, ei heti yksituumaiseksi ryhmäksi.

Mä aattelen hyvin samalla tavalla viime pelikerran jälkeen. Toisin kuin Dresden Filesissa, jossa kaudet on ollut sen 5 pelikerran mittaisia, meillä on tämän kanssa varaa antaa kaksi pelikertaa hahmojen hiotumiselle ennen ryhmäyttämistä. Pitää harkita, että Dresdenin seuraavat setit olisi väh. 8 pelikerran mittaisia, tästä pelistä opittua.

Kolmas pelikerta oli hyvä! Visaa ja Mikkoa kiitän kommenteista, muiltakin odottelen jotain reagointia.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 21 Huhti 2016, 23:15

Kokemuspisteiden käytöstä

Annoin teille viime pelikerran lopussa viisi kokemuspistettä ja lupasin kirjoitella sen käytöstä tänne. Korjaan antamaani pistemäärää hieman, saitte 4 kokemuspistettä kolmesta pelikerrasta ja siihen sisältyneistä tehtävistä JA yhden kokemuspisteen aloitetta varten tulitaistelusta josta selvisitte. Eli teidän kokemuspisteiden tulisi näyttää tältä: 4+1. Tämän merkitystä selitän tuossa alempana, näitä pisteitä voi nähkääs käyttää hieman rajoitetusti. Twilight:2000 käyttää kokemuspisteitä suoraa hahmojen taitojen tai aloitteen parantamiseen suorilta, ette siis koskaan "pääse tasolta" vaan käytätte saatua kokemusta sopivissa kohdissa hahmonne "paranteluun".

Ensimmäistä kokemusta (nyt 4) käytetään hahmon taitojen parantamiseen. Tämä tapahtuu jo opittujen taitojen kanssa niin, että kun hahmolla on aikaa ja rauhaa vähän miettiä mitä tuli tehtyä, saa kokemuspisteitä käyttää kyvyn tason kasvattamiseen. Tämä on helppoa: kokemusta pitää käyttää uuden tason verran, eli Mekaanikko (taso 3) nouseminen Mekaanikko (taso 4) vaatii 4 kokemuspisteen käyttöä. Tasoa voi nostaa myös useamman tason verran kerralla, tällöin pitää maksaa kaikki tasot kerralla (eli Erä (taso 2) nostaminen Erä (taso 4) maksaa 7 pistettä (ensin kolme (tasolle 3) ja sitten neljä (tasolle 4) yhteensä seitsemän).

Täysin uusien taitojen kanssa hieman eri tavalla. Hahmot eivät voi oppia mitään tyhjästä. Tällöin on kaksi vaihtoehtoa: seuraaminen ja opetus. Seuraamalla jonkin taidon käyttöä, hahmo voi yhdellä kokemuspisteellä saada taidon tasolle 0. Hahmon täytyy seurata hahmoa jolla on ko. taito ja seurattavan täytyy tietää, että toinen on oppimassa taitoa häneltä (eli ei oppia salaa). Opetus taas opettajan ja viikon verran 4 tunnin oppitunteja aiheesta (tämä on opettajalle vaikea Opettaminen-tehtävä). Opettaja voi opettaa useampaa hahmoa mutta ei ketään jolla on saman verran tai enemmän tasoja opetettavassa taidossa (duh). Opettamisen kautta saatu uusi taito nousee yhdellä kokemuspisteellä tasolla 1. (Opettamalla voi parantaa myös jo olemassa olevaa taitoa käyttämällä samoja sääntöjä: opettajan alaisuudessa Erä (taso 2) voi nousta yhdelä kokemuspisteellä tasolle 3 mutta se vie viikon aikaa jne.) Opettaja saa onnistuneesta opettamisesta yhden kokemuspisteen. Huomioikaa, että vain joitakin taitoja voidaan opettaa ja joitakin taas ei. Esimerkiksi Havannointia ei voi opettaa mutta sitä voi oppia seuraamalla.

Jälkimmäistä kokemusta (nyt 1) käytetään Aloitteen parantamiseen (ja vain Aloitteen parantamiseen). Tämä toimii samalla tapaa kuin kokemuksen käyttäminen ylempänä, Aloite-kokemusta pitää käyttää saman verran kuin uusi Aloite (Aloite 3:n nostaminen Aloite 4:n maksaa neljä Aloite-kokemusta). Aloitetta ei opettaa, se kasvaa vain kokemuksen kautta eli joutumalla taisteluihin ja selviytymällä niistä.

Sellaiset ovat Twilight:2000-pelin kokemussäännöt. Nyt teillä ei ole mahdollisuutta käyttää kokemustanne, ehkä sitten kun/jos palaatte Herefordiin ja saatte olla "rauhassa" muutaman päivän ajan. Mä sanon sitten kun tilanne antaa sen myöden, tämä voi tulla siis esimerkiksi kesken pelikerran.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Andom » 09 Touko 2016, 11:27

Kommenttia viime pelikerrasta

Kuten tuossa jo Mikko totesi, on minunkin mielestäni hyvä, että hahmomme ovat päässet hieman tekemään omia juttujansa. Peliin tuo suurta sisältöä mielestäni juurikin se, että ei olla kaikesta samaa mieltä. Hyvänä esimerkkinä juurikin Zephanin kävely kohti rosvojen autoa 5/5 :D . "Koirat" olivat kyllä ikävä yllätys, johon täytyy tulevaisuudessa varautua paremmin. (Ikävä hahmolle, kokemuksena hieno :) ). Ja millä penteleen ilveellä meikäläinen onnistuu aina siinä 0,25% tapauksessa (aseen jumitus) :evil:

Antin kommenttiin Mk4:n tulinopeudesta: Itse tässä juuri pohdin sitä, että olen erityisen tykästynyt vehkeeseen. Koen jollain oudolla tavalla mielihyvää siitä, että hahmon ase perustuu yhteen harkittuun ja varmaan laukaukseen, eikä niinkään jenkkiläiseen "kyllä niistä yksi osuu" mentaliteettiin. ;)
Tulevaisuudessa saa sitten nähdä, että tuleeko luottoluikun tilalle esimerkiksi ~Dragunov~tjsp puoliautomaatti, toivottavasti ei. :)
Kuva
Andom
Rook
 
Viestit: 72
Liittynyt: 20 Heinä 2015, 00:37

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Blue_Hill » 03 Kesä 2016, 00:49

Seuraavasta pelikerrasta
Ihan ettei tämä hyvin alkanut kampanja jää ihan unohduksiin, koitetaan sopia seuraavaa pelipäivää meille. Oma ehdotukseni, ihan vain ajanvaraamisen ja sopimisen vuoksi, olisi juhannuksen jälkeinen viikko. Arkena sopii MA-TI ja sit LA-SU viikonlopusta. Oon tuon KE-PE välin leirillä mutta uskoisin pystyväni tätä peliä johtamaan siitä huolimatta, kyseessä vain lastenleiripätkä ja ainakin Visa tietää millasen vaihteen mun ajattelu/aivot saa lastenleirillä pelejä suunnittelessa. ;)

Miltäs kuulostaisi? Koitetaan löydä asap lukkoon niiltä osin kun voidaan.
In War, Victory.
In Peace, Vigilance.
In Death, Sacrifice.

If the only thing that is good about the game is its license, it's a bad game.
Avatar
Blue_Hill
Hand of the King
 
Viestit: 1031
Liittynyt: 26 Elo 2011, 23:52
Paikkakunta: Kangasala

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Visa » 03 Kesä 2016, 16:57

Hei,

luulen että joku noista päivistä saadaan sopimaan, nuo ajankohdat lienee parasta mitä minulla on kesäkuussa. Lisäksi minulla alkaa tuosta viikosta loma joten minun puolesta varmaan seuraavien pelikertojen välillä ei ihan näin pitkää taukoa tarvitse pitää jos vain saadaan muiden aikataulut sovitettua.

-Visa
If its not broken, youre not innovating.
-Old asuran saying
Visa
Bishop
 
Viestit: 701
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:52
Paikkakunta: Tanpesteri

Re: Land of My Fathers (Twilight: 2000)

ViestiKirjoittaja Jalakanen » 04 Kesä 2016, 17:08

Ei mulla vieläkään ole sovittuna kesälle mitään päivämäärän tarkkuudella, joten jos ropekerta sovitaan ennen mitään muuta, sopimus pitää.
Toki niinku toki lähtökohtaisesti toki haasteellista toki niinku toki sitä kautta toki niinku toki enään toki hässäkkä toki.
And something smart here in english. It's in english - not in finnish - so of course it's smart.
Avatar
Jalakanen
Bishop
 
Viestit: 407
Liittynyt: 04 Syys 2011, 11:17
Paikkakunta: Nahkalippis-City

EdellinenSeuraava

Paluu Roolipelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron