[RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

Keskustelut roolipeleistä ja pelatuista peleistä

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Waldo » 27 Maalis 2012, 20:48

Tässä Sturmin tarkempia ajatuksia ryhmän tilanteesta ja jäsenistä pelin ulkopuolisen nostatuspohdinnan ja ketjun edellisten kommenttien taustalta.

Turosta ehti tulla Sturmille ystävä, joka oman hahmoni silmin oli monelta osin samanmielinen ja jakoi samanlaisen oikeudentajun. Se, mitä Turo kertoi yhteisen matkan aikana Sturmille perheestään, nöyrällä tavalla kunnianhimoisesta elämäntyöstään ja tavoitteestaan parantaa aiemmin voittamaton murheenaihe koko rodun eduksi herättivät Sturmissa ehdotonta kunnioitusta uutta toveriaan kohtaan. Luonnollisen hyväntahtoisella olemuksellaan Turo osoitti luottamusta, jollaista Sturm ei odottanut ehkä koskaan löytävänsä kotiklaaninsa ulkopuolelta, kuten ei myöskään henkilöä, jolle olisi näin lyhyen yhteisen ajan kuluessa uskonut oman elämänkertansa. Turo oli täynnä löytämänsä kutsumuksen intohimoa ja aivan liian lahjakas lähtemään niin nuorena. Siksi Sturm haluaa antaa ystävälleen mahdollisuuden jatkaa.

Zoro oli mies, joka vaikutti mielellään pitävän tavoitteensa ominaan ja joka olisi tarvinnut tukevan luottamuspohjan jakaakseen menneisyyttään "vieraan" kanssa. Siinä mielessä oli siis kovin samanlainen Sturmin kanssa. Ensivaikutelma Zorosta ei ollut Sturmin silmissä imarteleva. Kun Sturm näki toverinsa miekan varressa ensimmäistä kertaa tositarkoituksessa, ei kestänyt kauaa ennen kuin tuntematon Ravengron kyläläinen haukkoi viimeisiä hetkiään siihen seivästettynä. Kanssamatkaajana muuten vakaa ja taistelijana tehokas Zoro ei tullut Sturmille (mun näkökulmasta) kuitenkaan sen läheisemmäksi, kuin mitä yhteisten tehtävien suorittaminen vaati. Sturmilla ei siksi ole henkilökohtaista painetta Zoron nostattamiseen, mutta mikäli Pyry haluaa Zoron uudestaan maallisiin humppapiireihin, voi ehkä pc-ryhmän ulkopuolinen taho (Xerion?) vaikuttaa asiaan? Yritin muotoilla jälkimmäisen lauseen joksikin muuksi kuin turhan rujoksi, mutta taisin epäonnistua ._.

Sturm tuskin ottaa vakavasti Rhaegosin puheita horsman pukkaamisesta, mutta jos sarvipää päästelee Sturmin kuullen puheita, joiden sisältö viittaa ajatukseen "kukin vastatkoon itsestään", kuten Atte kirjoitti tai muuta tämän tyylistä, tulee kunnon käräjät. Tai pahimmillaan seuran uudelleenharkitseminen. Sitten kun saan pojan taustan ulos niin ymmärrätte paremmin, miksi Sturm on krittiinen tällästen asioiden kanssa. Luulen, että seuraa = pc-ryhmää, jossa Sturm olisi kuin kotonaan on tän kampanjan aikana mahdotonta saavuttaa. Toivon olevani väärässä, vaikka sellaselle ryhmälle onkin kovat vaatimukset. Tai paremminkin tiukahkot kriteerit. Mutta nää on asioita, joista muiden pelaajien ei tarvi välittää kun tykkäävät pelata täysin omanlaisiaan veijareita - vaikka sitten neutral eviliä. Pelaajana en todellaakaan halua vaikuttaa muiden hahmoihin yrittämällä vääntää niitä kenenkään muun mielen mukaisiksi.

Kehtaisko kukaan kommentoida, mitä mieltä ootte noista nostatusvaihtoehdoista, nostatusaikataulusta, kampanjan jatkosta ja lähitulevaisuuden tapahtumista?

Team Awesome McEpic.... hmmm
"Couldn't swing a dead cat round here without hitting a giant spider... Maker!" - Old Barlin
Avatar
Waldo
Setlementti II
 
Viestit: 171
Liittynyt: 27 Elo 2011, 23:01
Paikkakunta: Raumandello

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 28 Maalis 2012, 21:15

Juhanin pointtiin, eli molempien hahmojen nostattamiseen tarvitaan 14,000 kultapalaa. Auts. PJ on ilmeisesti tulossa tässä vastaan, mutta siltikin tälläinen rahavirta yhtäkkiä olisi melko, noh epäkamppismaista? :D Tästä johtuen itse esittelen ensikerralla PJ:n kanssa uuden hahmon, joka humppaa toivottavasti mukana siihen asti että tarvittava hillo nostatukseen/nostatuksiin on kasassa.

Turo haluaisi kuitenkin takaisin, Juhanin kommentin sisältöä kompaten kun tehtävää vielä riittäisi :)
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 455
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 28 Maalis 2012, 22:04

Ja Yleistiedosta, heitän tähän suorat lainaukset mitä DC 10 Knowledge jutuilla saa tietää, mitkä ovat siis jokaisen hahmon tiedossa. Vähän suuntaviivaa kaikille saataville, vaikka sääntökirjaakin varmasti osataan plärätä :D

Tekee mitä Knowledge DC
Identify mineral, stone, or metal Dungeoneering 10
Identify dangerous construction Engineering 10
Know recent or historically significant event History 10
Know local laws, rulers, and popular locations Local 10
Identify a common plant or animal Nature 10 (Ehkä tähän viittasi Rhaegosinkin tilanne?)
Know current rulers and their symbols Nobility 10
Recognize a common deity's symbol or clergy Religion 10
ja sitten tämä Identify a monster's abilities and weaknesses Varies 10 + monster's CR

Ei mulla muuta nyt :D
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 455
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 01 Huhti 2012, 09:39

Se oli mainio pelikerta. Hyviä roolipelauskohtia, pari tiukkaa taistelua jotka ei kuitenkaan syöneet kaikkia resursseja. Sääli että Kirjuri jäi manan majoille, mutta kyllä Vinskistä saatiin hyvä lisä jengiin! Rhaegos sai jonkun hengenheimolaisen ja ryhmään tuli lisää taistelutehokkuutta. Vaikka alussa oli vähän kankeutta, niin se kyllä lähti etenemään heti kun saatiin vähän sumppia koneeseen ja tapahtumia liikkeelle! Rhaegoskin löysi uuden motivaattorin, aina vain plussaa! Uusi paikka on myös hieno, vähän sellaista "Humiseva harju kohtaa Wolfmanin", I love it.

Ensi kertaa odotellessa.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Suomen Turku

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 01 Huhti 2012, 18:42

Loistava pelikerta, erityisesti propsit PJ:lle joka viimeistään nyt on vetänyt jokaisen hahmon hienosti mukaan peliin :) ! Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa että aivan loistavaa settiä on alkamassa, vapaata tutkiskelua ja kaikennäköistä muuta hauskaa ... En malta odottaa seuraavaa kertaa! Kiitosket kaikille!
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 455
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Viiksu » 01 Huhti 2012, 22:55

Jees hyvää settiä.

Viimeisin pelikerta alkoi kieltämättä hieman nihkeästi ja osittain kyllä meikäläisen syytä tämä. Ei tullut varauduttua tarpeeksi hyvin tähän, mutta ensimmäinen konkreettinen
natsikortin heittäminen pöytään ei ainakaan rikkonut peliä hirveesti. Loppujenlopuksi kaikki meni ihan hyvin ja saatiin uus alamittainen.....siis lyhyempi kaveri mukaan peliin.
Mukavasti ainakin itse huomasin, että miten meikäläisen kerronta ainakin alkoi paranemaan kun kolmaskirja varsinaisesti alkoi ja oli mukava katsoa pelaajien reaktioita kun
harhailitte horkkakorvessa ;) Ascadorin loossiin päästessänne pääsitte melko mukavasti sisälle, tuossa olisi voinut käydä vaikka kuinka *hehe. Isot pointsit pelaajille kun, että vaan
kykkinyt huoneessanne odottamassa ascadorin voutia vaan lähditte oikeesti tutustumaan siellä oleviin vieraisiin. Hienoja persoonia heistä jokainen näin PJ'n näkökulmasta.

Kutojamadon kohtaaminen oli vaarallinen ja hetken aikaa kun tuo vahingon teko jäi muutamaksi vuoroksi vähemmälle, muistan miettineeni, että saadaanko uusia ruumiita, mutta
loppujenlopuksi saitte todistettua, että vaikkakin mokoma mötti olikin varsin vaarallinen niin teräkseen se kaatuu kuten kaikki muukin.

Sitten pieni pyyntö pelaajille, erityisesti ropetus tilanteissa olen huomannut, että meikäläisellä tuppaa asiat hieman unohtumaan jos sieltä huudellaan jotain. Tietenkin kunnon rope
tilanteessa tuo on täysin loogista, mutta jos käsillä on tilanne niin antakaan miun puhua asiani loppuun jos vain suinkin maltatte. Tämä ei nyt ole mikään nuhde/rage/vinetys mutta
omalta osalta johtaminen sujuisi vain helpommin, khitoos.

Niin ja hyvä, että olette tykänneet ainakin puheista päätellen ;) Pyrin pitämään saman tason loppuunasti. Ilmoittakaa vaan heti kun tarina alkaa heiketä niin tapan pari PC'tä lis.........siis otan palautteen harkintaan ;)

Ensikertaan.......
Avatar
Viiksu
Knight
 
Viestit: 323
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:45
Paikkakunta: Herwood

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Viiksu » 09 Huhti 2012, 21:39

Ja PC't selvisivät taas hengissä seuraavaan pelikertaan, melko lähellä taas käytiin.

Juu hyvä pelikerta kyllä mie tykkäsin.Hyvää ropetusta ja muutama hyvä tappelu vaikka se ihmissusi kahnaus menikin vähän silleen kuinka en ollu sitä suunnitellu.

Joo, mutta Estovionin kohtaaminen meni ihan mukavasti alussa, oikeesti teitte ok kysymyksiä ja tiedusteluja herralta ja hyvin kyllä saitte selvitettyä vieraiden ja henkilökunnan taustat, propsit tästä.
Mukava huomata, että muutamat vieraat alkavat jo käydä myös vähän tutummanpuoleisiksi, kuten näin esimerkkinä Sturngardin varakreivi Gilas Greydon. Madame Ivanjan kohtaaminen oli kyllä ehdottomasti yksi
huvittavimpia kohtaamisia PC'n kanssa oman pathfinder uran aikana, propsit Raegosille yrityksestä mutta et tuu kyl tuolle pukille pääsemään, muahahaaa!

Retki Duristanin kanssa meni miten meni, melko kokematon porukkahan tuo oli ja Duristan oli hieman turhankin täynnä itseään, mutta haluan kuitenkin huomauttaa, että henkilö ei kuitenkaan täysi vellihousu ole, kuten
saitte huomata tarantellaa vastaan käydyssä taistelussa. Noilla susilla piti olla pieni repliikki tuossa alussa, mutta koska Raegosin stondis ei kestänyt pidempää odottelua niin oli se nuoli sitten pakko lähettää matkaan. Thus fight.
Ihan PJ'lle kyllä ärsyttävä tuo teidän trip,dirty tricks, sneak attack combot täytyy myöntää. Erityisen ärsittävää ;)

Tarantella nyt sitten olikin omanlaisensa vastus ja kuten sanoin pelikerralla niin on se hienoa kun kesken pelikerran muistaa, että kuinka kova se mölli oikeesti olikin. Hieno nähdä, että pelaajat oikeesti pelaa varautuneesti normaalin
"hakkaa päälle saatana" teeman mukaan. Duristan ja eritoten Gilas osoittautuivat melko hyväksi tukijoukoksi ja Gilas sai tehtyä kyllä melko hyvin lämää tuohon mölliin myös. HYvä tappelu kaikinpuolin vaikka Raeghos todistikin olevansa täys munapää ;)

Raeghosin ja Gundon seikkailuista täytyis jossain välis kirjottaa oma lukunsa tbh, mutta ei vaan jaksa niin sanon vaan että kyl herroilla ainakin uskallusta löytyy. Katotaan et jäättekö kiinni jossain kohtaa niin pääsen mukavasti ruoskituttamaan teidät ;)



Lopuksi pieniä pointteja:

Kuten pelikerran lopussa sanoin, niin pelihahmot SAAVAT vaikka tappaa toisiaan, en sitä tule estämään, MUTTA en kehota siihen. Odotan herrasmiesmäistä käytössä kuitenkin pelipöydässä ja suosittelen vakavasti, että jos ryhmänjäsen/jäsenet alkaa ylimaallisesti vituttamaan niin miettikää, että kyllä siitä jotain hyötyäkin on, vaikka tässäkin on poikkeuksia. Natsikortteja en ala heittelemään, mutta alan harkitsemaan niitä jos on pakko.

Sitten seuraava pieni pointti: Meikäläinen ei ole kyllä kaikista karismaattisin mahdollinen PJ tämä on tiedossa, mutta tästä lähtien vedän natsilinjaa ja en ala perumaan päättämiäni asioita. Sääntöjen mukaan pelataan, mutta enään en ala hyppimään vuoroja taaksepäin.

Sunnuntaina toivottavasti lisää, katsotaan pääsettekö tasolta, trololol
Avatar
Viiksu
Knight
 
Viestit: 323
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:45
Paikkakunta: Herwood

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 09 Huhti 2012, 22:16

Kuva

Hyvä pelikerta, hauskaa oli.


****

Ai, lisääkö? Noh olihan se. No aloitetaan alusta. Se murtovarkaussäätö oli yksi hauskimmista jutuista tähän mennessä, ja nautin täysillä kyllä siitä. Mikolle propsit tästäkin, hauskaa on meillä taas yhdessä :D. Metsästysretki oli hauskaa vaihtelua kanssa, tuollainen neljän seinän sisällä kyttääminen käy hermoille. Ajattelin jo että on hienoa päästä metsästämään oikean ja kokeneen metsämiehen kanssa, mutta paskat. Ihmesudet oli henoja kanssa, ja tehokkaalla ja yhteistyöhön pohjautuvalla taktikoinnilla kaatuu isoinkin hukka. Ei se ärsyttävää ole, se on tehokkuutta ja täsmällistä tiimityötä. Bolwar hiljaa :D :D
Ivanjan reissu oli kanssa mainio. Oli hauskaa, ja keksin aika paljon iskureploja silleen enempiä miettimättä. Ivanja näytti sen verran kauniilta varisialaisneidolta että ei tässä vielä luovuteta. Äläkä sano vielä, kaikki on mahdollista NPC:eiden kantaa voidaan muuttaa.. Jos ei hyvällä niin pahalla. Ja sitten viimeinen keikka kirjastoreissun jälkeen, hyvin lähti käyntiin! Vähän se hämäkäk teitä ahisteli mutta kyllä tämä täst vielä iloksi muuttuu. Ensi kerralla on aika korjata työn hedelmiä.

Rhaegos saattaa olla kiero, itsekäs, komea ja Borgiamainen juonittelija, mutta vähän kritisoin tuota "Munapää"-kommentia. Pelaan tällaista hahmoa koska haluan koittaa moraalisesti arveluttavien hahmojen pelaamista, en koska haluan olla esittää munapäätä. Jos kampanjassa pitäisi pelata paladiineja ja sankareita, olisi tästä alussa varmaan puhuttu. Raatokruuunun yleiseen ulkoiseen habitukseen sopi minun mielestäni tällainen arveluttavien motiivien hahmo, jollaisia kauhukirjallisuus kuhisee jo pelkästään protagonisteina. Ymmärän randomin huulenheiton ja vitsailun, mutta rajansa kaikella.

PS. Me emme aio jäädä kiinni. Tai ainakaan en aioa jättää todistajia moiselle. Ihan tiedoksi.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Suomen Turku

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 09 Huhti 2012, 23:05

Rosgakori kirjoitti: PS. Me emme aio jäädä kiinni. Tai ainakaan en aioa jättää todistajia moiselle. Ihan tiedoksi.

Ditto

Mainio roolipelipainotteinen pelikerta. Ja tahdon heti alkuun todeta, että herrat pelaamme nimenomaan ROOLIpeliä. En pidä siitä, että pelin ulkopuolella kukaan hermostuu toiselle pelin sisäisien asioiden takia. Hahmot toki voivat, ja varmastikin hermostuvat toisilleen ja varsinkin näin kun näkemykset ja toteutus menevät selkeästi ristiin kränää voi syntyä. Jopa käsirysyyn asti. Otettaisiin se siis roolipelaamisen kannalta ja kaikki mitä pelimaailmassa tapahtuu saisi jäädä sinne. Ainakin "negatiivisella" tasolla

Mutta sitten iloisempiin asioihin, tai no niin iloisiin kun Rattokruunun maailmassa voi mennä. Vaarallisia taisteluja ja kuten sanottua hienoja sosiaalisia tilanteita. Tykkään salapoliisintyöstä mitä saamme tehdä, mutta kaipaisimme ehkä hieman "ylemmän käden apua" sillä olemme aika neuvottomia mitä meidän pitäisi tehdä välillä. Nuo kohtaamisetkin mitkä johtivat taisteluihin olivat aikalailla "pakotettuja" tai siis riippumattomia meidän tekemisistämme. Tai ainakin siltä vaikutti :D Gundolla on kuitenkin pientä ideaa mitä seuraavaksi voitaisiin tehdä, jos vaan luottamusta siihen ryhmältä löytyy. Tietyt epäilykset ovat heränneet.

Rhaegosin kanssa oli mainiota toteuttaa tuota putsausoperaatiota, toivon edelleen ettei siitä nyt kukaan mieltään pahoita. Gundolla puolet syystä on mahdollisten johtolanganpätkien löytäminen Kuiskausten Tien suhteen.

Ihmissusikohtaaminen jäi tuon ennenaikaisen laukaisemisen (varmistin että se on kirjoitettu oikein) takia ehkä vähän luihuksi, mutta PJ palauttaa homman raiteilleen, eikös :) PJ is almighty and thou shalt never forget that!

Kiitoksia ja jatkoa!
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 455
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Pyry » 10 Huhti 2012, 11:41

Rosgakori kirjoitti:Rhaegos saattaa olla kiero, itsekäs, komea ja Borgiamainen juonittelija, mutta vähän kritisoin tuota "Munapää"-kommentia.


Hiiohoi, omasta mielestäni tuo Munapää kuvaa kyllä ihan hyvin. :D Ainakin omasta mielestäni sellainen ryhmän jäsen, joka vaarantaa tehtävän oman ahneutensa vuoksi, ei ole mikään kirkkain lamppu joulukoristeissa. Teidän onneksi Zoroaster ei näiden kahden sankarin edesottamuksista ole tietoinen. Vielä... :D
Myöskin se pistää vähän silmään, että kun tulimme loosiin, niin Rhaegosin käytös muuttui käytännössä saman tien "Ehkä välillä ärsyttävästä" "Täyteen Munapäähän.

Paria juttua pelikerrassa kuitenkin kritisoisin hieman enemmän vakavissani. Se CMD:n tippuminen kahdella chargatessa oli omasta mielestäni ihan loogista ja tähän väittelyyn meni turhan paljon aikaa ja lopussa olin kuitenkin oikeassa. PJ:stä huokuva vitutus vain pilasi omalta osaltani tunnelman tilanteesta, enkä itse tahtoisi, että moista tapahtuu enää. Eihän tilanne kuitenkaan minun syyni ollut. Vai? Kuitenkin on hahmon kannalta elintärkeää, että onko se kolmimetrinen ihmissusi ison miekan kanssa maassa, vai repimässä kurkkua auki.

Toinen juttu oli se, että Rhaegosin ja Gundon edesottamuksia oli ihan hauska seurata, mutta kun tähän menee aikaa reilut kymmenen minuuttia putkeen ja pariin otteeseen, niin homma alkaa maistumaan puulta. Sanoisin että on ihan turha valittaa siitä, että muissa pelaajista huokuu turhautumista, jos pelikerrasta aika iso osa pyörii kahden hahmon ympärillä, eikä tekemiset oikeastaan liity suoraan tehtävään vaan hahmojen ahneuteen.

Rosgakori kirjoitti:Pelaan tällaista hahmoa koska haluan koittaa moraalisesti arveluttavien hahmojen pelaamista, en koska haluan olla esittää munapäätä.


Vaikka hahmo olisikin moraalisesti arveluttava, niin sen ei tarvitse olla kuitenkaan provosoiva muita pelaajia/pelaajahahmoja kohtaan. Esim. Ei Zorokaan ole mikään "hyvis". Hän ei vain riko lakeja, eikä vittuile kaikille vastaantulijoille, sillä moisesta tulee aina seuraamuksia. Tarkoitan vain sitä, että jos hahmo on moraalisesti arveluttava, niin sen ei tarvitse olla samalla munapää.
Itseäni kummastuttaa myös tuo "haluan koittaa moraalisesti arveluttavien hahmojen pelaamista"-kommentti. Ei siinä muuta, mutta Kaikki sun hahmot, joiden kanssa oon pelannut, on ollut Moraalisesti arveluttavia munapäitä :D (kärjistetysti)

Mutta joo palataan pelikertaan: Näistä ylemmistä asioista huolimatta pelikerta oli kuitenkin ihan hyvä. Ei tietenkään mikään paras kaikista, mutta kuitenkin hyvä ja oli paljon juttuja, joista pidin. Tai no... Enemmän tässä pelikerrassa oli niitä ei niin hyviä juttuja, mutta kai niitäkin pitää välillä tulla. Ehkä tähän liittyy myös se, että nyt pelaan kahta kamppista samaan aikaan, missä pitää etsiä tietoa ilman, että ihan aikuisten oikeasti ei tiedä yhtään mitä pitäisi etsiä, tai mistä edes aloittaa. Moinen vain alkaa pikku hiljaa tuntemaan itseni suht turhautuneeksi.
MUTTA JOKA TAPAUKSESSA tästä pelikerrasta jäätiin kuitenkin enemmän plussan puolelle :)
Seuraavaan pelikertaan!

PS. en siis yritä muiden kritisoinnilla haastaa muiden kanssa ns."riitaa", vaan tahdon vain tuoda oman näkökulman asiaan ja toivoisin, että asiasta voisi jopa keskustella jossain määrin fiksusti.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
Pyry
Knight
 
Viestit: 184
Liittynyt: 27 Elo 2011, 19:20

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 10 Huhti 2012, 18:43

Hiiohoi, omasta mielestäni tuo Munapää kuvaa kyllä ihan hyvin. Ainakin omasta mielestäni sellainen ryhmän jäsen, joka vaarantaa tehtävän oman ahneutensa vuoksi, ei ole mikään kirkkain lamppu joulukoristeissa. Teidän onneksi Zoroaster ei näiden kahden sankarin edesottamuksista ole tietoinen. Vielä...
Myöskin se pistää vähän silmään, että kun tulimme loosiin, niin Rhaegosin käytös muuttui käytännössä saman tien "Ehkä välillä ärsyttävästä" "Täyteen Munapäähän.
_____
Toinen juttu oli se, että Rhaegosin ja Gundon edesottamuksia oli ihan hauska seurata, mutta kun tähän menee aikaa reilut kymmenen minuuttia putkeen ja pariin otteeseen, niin homma alkaa maistumaan puulta. Sanoisin että on ihan turha valittaa siitä, että muissa pelaajista huokuu turhautumista, jos pelikerrasta aika iso osa pyörii kahden hahmon ympärillä, eikä tekemiset oikeastaan liity suoraan tehtävään vaan hahmojen ahneuteen.


Arghh.

1.Ei tämä ainakaan rohkaise pelaamaan Rhaegosta niinkuin sitä haluaisi pelata. Rhaegosin matala karisma kielii huonoista sosiaalisista taidoista, ei tuppisuu-luonteesta. Ja kyllä minä aika samanlaisesti sitä pelasin kun ennenkin, puolituispalvelijaan Rhaegos suhtautuu ynseästi taustansa vuoksi (Cheliaxissa puolituispalvelijat on orjia, isää palveli harvinaisen lipevä yksilö, ei tykkää.), ja tulisena luonteena käy aina päälle. En mielestäni muille ollut "munapää" sen enempää kuin muutkaan. Halusin pelata NE hahmoa, mutta jos tästä muodostuu isokin ongelma, niin kai minun pitää harkita joko täydellistä hahmon luonteen muunnosta (perseestä) tai hahmon sivuun laittamista ja uuden esiin tuomista (perseestä.) Ymmärrän että Rhaegos on tasaisin väliajoin ärsyttävä, mutta olisi hirveän kiva jos siihen reagoitaisiin vain hahmojen omien tunteiden kautta, tai sitten sanotaan suoraan että hahmo ei sovi ryhmään. Kai olen sitten vaan ihan vitun herkkä, kun ärsyttää tuo munapää-termi.

2. Rosgisedit// Mitä Mikko sanoo.

Niinkuin Mikko sanoi, ROOLI-pelaamista rakastan ja arvostan, mutta jos Rhaegos alkaa käydä kaikkien hermoille, en häpäise hahmoa muuttamalla sen luonnetta typerästi, vaan sitten tehdään jotain muuta.

Loistava pelikerta.
Viimeksi muokannut Rosgakori päivämäärä 10 Huhti 2012, 18:51, muokattu yhteensä 1 kerran
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Suomen Turku

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Miksalvarez » 10 Huhti 2012, 18:45

Toinen juttu oli se, että Rhaegosin ja Gundon edesottamuksia oli ihan hauska seurata, mutta kun tähän menee aikaa reilut kymmenen minuuttia putkeen ja pariin otteeseen, niin homma alkaa maistumaan puulta. Sanoisin että on ihan turha valittaa siitä, että muissa pelaajista huokuu turhautumista, jos pelikerrasta aika iso osa pyörii kahden hahmon ympärillä, eikä tekemiset oikeastaan liity suoraan tehtävään vaan hahmojen ahneuteen.


Tuohon, olen samaa mieltä että tuossa meni aika kauan kun Rhaegos ja Gundo puuhailivat omiaan. Vastaavan varalle sanoisin että kuvailu mitä yritetään tehdä, pari nopanheittoa ja kerrottu lopputulos voisi toimia paremmin, sillä jos joka hetki seurataan tarkasti ja veitsen terällä niin ymmärrän että muut pelaajat voivat turhautua. Mutta tarkoitus ei ollut "valittaa" siitä, pahoittelut jos se siltä vaikutti.

ja edit*

Rosga, mielestäni viimeinen vaihtoehto on lähteä muuttamaan pelihahmoa jolla haluaa pelata. Pelin sisällä hahmo saa käytöksensä mukaista kohtelua, ja sen varmasti myös pelaaja tiedostaa eli jos kiinnijäänti rötöstelystä on tosiasia niin tuskin mitään itkupotkuraivaria sen suhteen tulee. Taas muiden osalta on jossain määrin epäreilua valittaa hahmon luonteesta, jos oma hahmo näkee sen niin niin senkun menee sanomaan asiasta hahmolle joka ei miellytä. Turha näitä on pelin ulkopuolella valittaa, varsinkin kun kaikki tuntuu nyt kaatuvan yhden pelaajan niskaan...
"Et sinä tule, viimein sen hyväksyn
mut kuinka yksin yöstäni selviydyn?
Et sinä tule, olkoon se päätös sun
on silti rikki, maailma tänään mun,,,"
san. Upi L.
säv. Pablo de R.
Avatar
Miksalvarez
Setlementti I
 
Viestit: 455
Liittynyt: 27 Elo 2011, 15:55
Paikkakunta: Tanpere

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Pyry » 10 Huhti 2012, 19:57

Hiiohoi.
En suoranaisesti valita Rhaegosin luonteesta, enkä tahdo, että hahmo vaihtuu tai muuttaa yhtäkkiä luonnettaan.
Enimmäkseen tahtoisin tuoda seuraavan huomion/ajatuksen tässä esille Rhaegosiin liittyen, mikä on itseäni jossain määrin häirinnyt:
Rhaegos ei vaikuta omasta mielestäni idiootilta, eikä tyhmältäkään, mutta kuitenkin itseäni ihan pelaajana ihmetyttää se, että jos Rhaegos niin kovasti tahtoo kostaa isälleen, niin tuntuu aika epäloogiselta, että hemmo vaarantaa tehtävän onnistumista omilla teoillaan. Kuitenkin yksi Rhaegosin kostomotiivi vaikuttaa yhdeltä vahvimmista mootiveista, joita ryhmällä on.(Zoron motiiveissa esim. ei ole mitään ylvästä eikä kauhean sankarillista. Lähinnä mielenkiinto asiaan liittyen ja vielä lähempänä 8000-kultakolikon palkkio) Myöskin teoillaan, samalla kun vaarantaa tehtävän onnistumista, Rhaegos vaarantaa myös tuon 8000-tuhannen kultakolikon palkkion, eikä siinäkään ole mitään logiikkaa, kun moisen vaarantaa muutaman sadan lootin takia.
Vaikka hahmo olisikin neutral-evil ja erittäin omistautunut varkauksiin ja muihin, niin kaikkien tekojen ei silti tarvitse olla täysin itsekkäitä/"pahoja". Ainakaan omasta mielestäni. En nyt tarkoita TÄLLÄKÄÄN, että Rhaegosin pitäisi tehdä itselleensä psykoanalyysia ja parantaa tapojansa, vaan puhtaasti sitä, että Aten ei tarvitse pelata ihan niin anti-ryhmähenkisesti, mitä tässä nyt välillä on tapahtunut, MUTTA mainitsen myös sen, että kyllä sitä tiimihenkeäkin välillä löytyy, joten en ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon vaimikäseoli :D
Tämä nyt ihan rakentavana palautteena, että turha tästä asiasta on vetää hernettä nenään.

Mikko: kyllä roolipelaamisessakin tulee sellaisia tilanteita, jotka ärsyttävät ihan pelaajaakin. Näitä tilanteita on kuitenkin (onneksi) suht harvassa ja tämä pelikerta nyt sattui olemaan sellainen. En kuitenkaan vetänyt mitenkään hirveää paskanmakua suussa. :D
Ymmärrän kyllä, että kyseessä on ihan roolipelaamista, mutta ei nyt ihan kaikkea voi aina pistää sen piikkiin. Enkä nyt tiedä, että kenen muunkaan hahmon niskaan tätä pitäisi "kaataa", kun ei ole kauheasti muista hahmoista mitään kommentoitavaa asian tiimoilta. Gundosta en valita, sillä hahmosta ei ole vielä ihan hirvittävästi auennut Zorolle tai itselleni.
Sanon toisella tapaa: Gundo ei ole antanut mitään syytä siihen, että pitäisi mitään kritiikkiä antaa täällä foorumilla.

Edit:
Niin ja vielä yksi juttu(tai pari). Kommenttini "niin Rhaegosin käytös muuttui käytännössä saman tien "Ehkä välillä ärsyttävästä" "Täyteen Munapäähän." Tuo oli ehkä hieman kärjistetysti sanottu, mutta kuitenkin Rhaegosin käyttäytyminen on alkanut pännimään loosissa ollessani. Ei nyt itseni niin paljoa, kuin Zoroa. Itseäni loosissa ollessa on enemmän ärsyttänyt tuo mistä jo ylempänä kirjoitin.
Eikä siitä munapää-kommentista tarvitse itseensä ottaa. Tämä termi tuli kuitenkin lähinnä Ismolta, ei minulta. Käytän nyt sitä, kun en ala keksimään mitään enempää tai vähempää ruokaan liittyvää termiä. Eikä edelleenkään tarvitse loukkaantua siitä mitä kirjoitan. Ajattelin tuoda vain ajatukseni ilmi tässä ja nyt. En ehtinyt alkaa pelikerran jälkeen asiasta puhumaan ja pelin keskellä olisi ollut vain typerää alkaa asiasta nillittämään.
Enemmänä nyt alkaa harmittamaan se, että Atte valitat siitä, että hahmoasi sanotaan munapääksi. Ei Rhaegosia ainakaan luokan hymypojaksi voi oikein kutsua D:
JA EDELLEEN toivoisin, että keskustelu tästä pysyisi ihan asiallisena, eikä liian hyökkäävänä puoleen tai toiseen.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
Pyry
Knight
 
Viestit: 184
Liittynyt: 27 Elo 2011, 19:20

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 10 Huhti 2012, 22:38

Rhaegosin motiivi tappaa isäpappa on aika selkeä. Alunperin Rhaegosin piti etsiä Ustalavista vahvoja kavereita ja taitoa ja sit mennä takas Cheliaxiaan tappaan se. Mutta nyt, kun se keplottelee näiden kuiskausten tien hemmojen kanssa, muuttui homma hieman ja meni vähän pasmat sekaisin. Tavoite nro.1 Löydä isä. nro.2 Tapa se. nro.3 Profit.

Tässä ainostaan yksi pieni mutta. Rhaegos ei voi vastustaa mahdollisuutta tulla varakkaamaksi tai kauniita naisia. Ja hänelle on aikaa tappaa isäpappa. Maailmasta ei löydy paikkaa jonne Rhaegos ei pääsisi, tavalla tai toisella. Jos on mahdollisuus ryöstää joku/jotakin, hän tekee sen. Jos joku yrittää estää ilman ihan hemmetin pätevää tekosyytä, huonompi hänelle. Rhaegos on luonteeltaan tappaja ja murhamies, ja vietti vuosia Isgerissä palkkatappajana erinnäisille gangstereille. Hänellä ei tule sitä ääntä enään joka pitelee kättä.Rhaegos: "En tullut hämähäkkitappeluun mukaan koska: 1. Uskoin teidän kolmen pärjäävän. 2. En välittänyt oikeastaan miten teille käy. 3. Jos Gundoooooo kuolisi, jäisi saalis mulle!" Rhaegos tarvitsee ryhmää, mutta ei ylläpidä samanlaisia tiimisuhteita kun Zoro tai Sturm. Tiimissä tapellaan ja suunnitellaan, mutta rikos se on mikä kannattaa.

ps. Ocham ei ollut moraalisesti arveluttava. Mitä moraalisesti arveluttavaa on lääkärissä, joka haluaisi auttaa muita ilman jumalallisia voimia. Ainoa mielestäni arveluttava teko oli se juoksemisreissu Korvosassa, mutta sekin oli enemmän epävakaan mielen piikkiin menevää huttua.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Suomen Turku

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Waldo » 11 Huhti 2012, 16:49

Jälkeenpäin ajateltuna parempi ropekerta kuin pelipöydän ääressä ajattelinkaan. Voitaisiinko jättää johdanto edellisestä pelikerrasta jatkossa minimiin tai kokonaan pois? Tuntuu älyttömältä kerrata kuulloiseenkin tilanteeseen johtanutta kokonaista tapahtumasarjaa :( Tilannekatsauksen tyylinen max puolen minuutin herätys olis parempi! Ajan käyttäminen esim kahden hahmon seikkailuihin ei haittaa, mutta se mikä saattaa harmittaa on se, että pelin sisältö on niiltä osin juoneen mitenkään liittymätöntä naapureiden ryöstämistä. En ihmettele yhtään miksi vouti epäili ja epäilee meitä. Ketkä on vakavasti harkittavat vaihtoehdot varkaiksi loossin asukkaista? En tiedä oliko Pj:n vitutukseen ainoa syy yleinen sekavuus ja sääntöjen vääntäminen sen lisäksi, että Pj joutui ihmettelemään mistä mun pitkäjousen vahingot tulee kun en sanonut missään vaiheessa aktivoivani tuomiota tai banea... Mutta jos tällänen saadaan millään vältettyä niin pelinjohtaja vois vielä tarkentaa, mitä pitää tehdä toisin. En halua enää ikinä tilannetta, jossa Pj-sermin takana istuva otus näyttää enemmän Vitutukselta kuin Ismolta D:

Toivottavasti kenenkään hahmo ei todella Vituta ketään vielä, koska sittehän meillä on aika fataali umpisolmu estämässä nautittavaa ropettamista ._. Hahmot on osittain epävarmoja toisistaan eikä aina tiedetä, mitä odotettaisiin seuraavaksi tapahtuvan ja elämänkatsomukset menee todentotta pahasti ristiin, mutta ei kai tilanne paljon sen pahempi ole? Nähtäväksi jää kuinka paljon pahempi se voi vielä olla ennen rikkoutunutta ryhmää... :D

Oon Pyryn kanssa samaa mieltä siitä, että Rhaegosin huonot piirteet tulivat Ascadoriin saapumisen aikaan enemmän esille. Niin kuin se Rhaegosin aiemmin osittain pidättämä "munapää"potentiaali olis ottanut leadin ja ruvennut rölläämään täyspäiväisesti. Rhaegos tietää, mitä Sturm ajattelee itsekkyydestä ja välinpitämättömyydestä ja toivottavasti muistaa tämän. Jos Rhaegos luulee, että Sturm antaa sen tehdä mitä vain tai jättää törkeimmätkin rötökset sikseen, voi mies löytää itsensä jossain käänteessä vastaamassa yrityksistään tai teostaan Sturmille. Ja tuntien Sturmin ehdottomuuden, jopa fanaattisuuden tietyissä asioissa, (Rhaegos ei ehkä tiedä tätä, mutta) on todella tyhmä jos hankkiutuu kasvokkain haltiatoverinsa kanssa.

Atte: "En tullut hämähäkkitappeluun mukaan koska: 1. Uskoin teidän kolmen pärjäävän. 2. En välittänyt oikeastaan miten teille käy."
Tää ei tee järkeä. Mitä Rhaegos oikeasti ajattelee?

Atte: "Rhaegos tarvitsee ryhmää..."
Hyvä, jos Rhaegos tiedostaa tämän koska se on totta, mutta miksi sen toiminta on usein sooloa ja ryhmäkokonaisuudelle riskaabelia?

Atte: "ps. Ocham ei ollut moraalisesti arveluttava. Mitä moraalisesti arveluttavaa on lääkärissä, joka haluaisi auttaa muita ilman jumalallisia voimia."
Jatkuva tarve saada herättää kuollut.

Atte: "kaikki on mahdollista NPC:eiden kantaa voidaan muuttaa.. Jos ei hyvällä niin pahalla." "Jos on mahdollisuus ryöstää joku/jotakin, hän tekee sen. Jos joku yrittää estää ilman ihan hemmetin pätevää tekosyytä, huonompi hänelle. Rhaegos on luonteeltaan tappaja ja murhamies..."
Jos Sturm tietäisi tämän kaiken tollasena kuin se tossa lukee, se olisi jo ottanut Rhaegosin hengiltä. Jos tälläset puolet alkaa ilmetä selkeästi Rhaegosin käytöksestä, Sturmilla ei oo vaihtoehtoja. Erityisesti mua huolettaa pelaajana, mutta vielä enemmän hahmona toi "Jos ei hyvällä niin pahalla". Vaikka kohteella ei olis pahoja aikeita millään asteella, Rhaegos on silti valmis teuraalle. Niin, neutral evil. Tämän takia pahan hahmon pelaaminen sankarina on mun silmissä ongelma. "Rhaegos ei voi vastustaa mahdollisuutta tulla varakkaamaksi tai kauniita naisia." Sturm katsoo Rhaegosin taipumuksen mielijohteisiin varkauksiin suurimmaksi osin läpi sormien, mutta jos tämä soveltaa joseihyvälläniinpahalla-periaatettaan varojen lisäksi kauniisiin naisiin niin se on Sturmin silmissä paholainen.

Pyry: "...toivoisin, että keskustelu tästä pysyisi ihan asiallisena, eikä liian hyökkäävänä puoleen tai toiseen."
Erittäin hyvin sanottu!
Viimeksi muokannut Waldo päivämäärä 11 Huhti 2012, 17:19, muokattu yhteensä 1 kerran
"Couldn't swing a dead cat round here without hitting a giant spider... Maker!" - Old Barlin
Avatar
Waldo
Setlementti II
 
Viestit: 171
Liittynyt: 27 Elo 2011, 23:01
Paikkakunta: Raumandello

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 11 Huhti 2012, 17:19

Mitenköhän tän selittäis ilman ettei hirveästi toistais itteään tai olis selkeätä.

Ajan käyttäminen esim kahden hahmon seikkailuihin ei haittaa, mutta se mikä saattaa harmittaa on se, että pelin sisältö on niiltä osin juoneen mitenkään liittymätöntä naapureiden ryöstämistä.

Tästä sain vähän sellaisen vaikutelman, että jos tekemiset eivät liity juoneen, ne ei ole tärkeitä. Kärjistetysti. Mie ja Mikko pelataan hahmojamme niiden luonteiden ja taipumusten mukaisesti kuten sinä ja Pyrykin. Se mitä ne tekee ei saisi mennä tärkeysjärjestykseen.

Rhaegos tietää, mitä Sturm ajattelee itsekkyydestä ja välinpitämättömyydestä ja toivottavasti muistaa tämän.

Kyllä, mutta ei välitä tämän mielipiteestä. Arvostaa ehkä, muttei anna sen vaikuttaa omiin tekoihinsa. Rhaegos ei ole riippuvainen toisten tekemisistä tai ajatteluista. Ajatelkoon mitä lystää, ei se häntä hetkauta.

Oon Pyryn kanssa samaa mieltä siitä, että Rhaegosin huonot piirteet tulivat Ascadoriin saapumisen aikaan enemmän esille. Niin kuin se Rhaegosin aiemmin osittain pidättämä "munapää"potentiaali olis ottanut leadin ja ruvennut rölläämään täyspäiväisesti.

Tähän saattaa syynä olal myös se että päästiin pois sivistyksen ääreltä paikkaan jossa ei ole poliisivoimia ja oikeuslaitos ei ainakaan ole kauhean lähellä. Ihan mielenkiintoista, sanokaa mulle niitä kohtia jolloin tämä "munapää-meininki" nousi pintaan teidän mielestä. Muuta kuin se Belligille vittuilu, se tulee luonnostaan.

Atte: "En tullut hämähäkkitappeluun mukaan koska: 1. Uskoin teidän kolmen pärjäävän. 2. En välittänyt oikeastaan miten teille käy."
Tää ei tee järkeä. Mitä Rhaegos oikeasti ajattelee?

"Zoro on lihaskimppu joka osaa taikoa. Pikkumies on aika taitava ja Sturm on pelottava jousella. Se on yksi iso hämähäkki. Kyllä ne pärjää. JA jos eivät pärjää, niin sitten ne olis olleet liian heikkoja anyway kulkemaan samaa polkua mun kanssa. JA olisin saanut ryöstösaaliin itselleni. JA jos olisitte kuolleet, luultavasti se palatiinisilmäjengi olis pistänyt uuden ryhmän liikkeelle. Niillä luultavasti on enemmän jengiä kun luulis. "

Atte: "Rhaegos tarvitsee ryhmää..."
Hyvä, jos Rhaegos tiedostaa tämän koska se on totta, mutta miksi sen toiminta on usein sooloa ja ryhmäkokonaisuudelle riskaabelia?

Taisteluissa ryhmän kanssa toimitaan yhdessä. Suunnitellaan yhdessä. Ryöstöretket, ne on luku erikseen. En mä sen ihmeellisempiä ole sooloillut mielestäni. Ja jos ryöstöstä ei jää kiinni ei se ole riskaabelia. (Totta hemmetissä on, mutta näin Rhaegos asian näkee.)

Atte: "kaikki on mahdollista NPC:eiden kantaa voidaan muuttaa.. Jos ei hyvällä niin pahalla." "Jos on mahdollisuus ryöstää joku/jotakin, hän tekee sen. Jos joku yrittää estää ilman ihan hemmetin pätevää tekosyytä, huonompi hänelle. Rhaegos on luonteeltaan tappaja ja murhamies..." Jos Sturm tietäisi tämän kaiken tollasena kuin se tossa lukee, se olisi jo ottanut Rhaegosin hengiltä. Jos tälläset puolet alkaa ilmetä selkeästi Rhaegosin käytöksestä, Sturmilla ei oo vaihtoehtoja. Erityisesti mua huolettaa pelaajana, mutta vielä enemmän hahmona toi "Jos ei hyvällä niin pahalla". Vaikka kohteella ei olis pahoja aikeita millään asteella, Rhaegos on silti valmis teuraalle.

Onneksi hahmonne ei näitä tiedäkkään. Rhaegos on kuitenkin fiksu, ja ei lähde choppaamaan päitä heti ensimmäiseksi. Juonia, valheita ja uhkailua aluksi. Sen jälkeen, jos tavoite on sen arvoista, tappaminen alkaa. Rhaegos ei ole tyhmä, vaikka onkin paha.

Niin, neutral evil. Tämän takia pahan hahmon pelaaminen sankarina on mun silmissä ongelma.

Tämän olisi voinut tuoda esille kampanjan alussa PJ:lle, sillä olihan Luminakin heilumassa sielä CN/NE rajoilla vielä silloin. Jos muut olisivat olleet samaa mieltä, että ei antagonisteja protagonisteiksi, olisin tehnyt erillaisia hahmoja.

Pyry: "...toivoisin, että keskustelu tästä pysyisi ihan asiallisena, eikä liian hyökkäävänä puoleen tai toiseen."
Erittäin hyvin sanottu!

Aamen.

Jos pahan hahmoni pelaamisesta sillä tavalla kun sitä pelaan nousee lisää ongelmia, ymmärrän yskän kurkkumädäksi ja vaihdan hahmoa. Finito.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Suomen Turku

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Pyry » 11 Huhti 2012, 19:43

Rosgakori kirjoitti:Ihan mielenkiintoista, sanokaa mulle niitä kohtia jolloin tämä "munapää-meininki" nousi pintaan teidän mielestä.
Belligille vittuilu ei liity tähän mitenkään, enkä ole tarkoittanut mitään näistä npc:lle vittuilusta.
Mutta joo, etenkin voi mainita juuri sen lopputaistelun. Sitä on ihan turha puolustella mitenkään, kun hahmot tietää, itse tiedän ja varmaankin itsekin tiedät, että todellinen motiivi oli suurimmalta osin vain lootista kiinni, eikä se tietojen keruu. Mistä tiedän? Siitä. että A) keskustelutilaisuudessa olisi tietoja saanut enemmän. B) Pelaajat/hahmot kyllä tietävät Rhaegosin ajatusmaailman ja C) mainitsit asian yhdessä kohtaa ohi mennen, että meet putsaamaan loosin asukkaiden huoneita.

On nyt vähän tylsää kinata asiasta, kun puhut ns. Rhaegosin kautta, että omana itsenäs tässä asiassa.
Rosgakori kirjoitti:
"En tullut hämähäkkitappeluun mukaan koska: 1. Uskoin teidän kolmen pärjäävän. 2. En välittänyt oikeastaan miten teille käy."
Tää ei tee järkeä. Mitä Rhaegos oikeasti ajattelee?



"Zoro on lihaskimppu joka osaa taikoa. Pikkumies on aika taitava ja Sturm on pelottava jousella. Se on yksi iso hämähäkki. Kyllä ne pärjää. JA jos eivät pärjää, niin sitten ne olis olleet liian heikkoja anyway kulkemaan samaa polkua mun kanssa. JA olisin saanut ryöstösaaliin itselleni. JA jos olisitte kuolleet, luultavasti se palatiinisilmäjengi olis pistänyt uuden ryhmän liikkeelle. Niillä luultavasti on enemmän jengiä kun luulis. "

Tällaisiin kyysymykseen olis ihan jees saada vastaus ihan Attena, eikä Rhaegosina.


Enkä edelleenkään tahdo, että Rhaegos jostain syystä vain yhtäkkiä häviäisi, tai muuttaisi luonnettaan. Toivoisin vain, että pelaisit siten, että muillakin olisi hauskaa siten, ettei hahmojen tarvitsisi jossain vaiheessa alkamaan pudotella muiden päitä. Eihan kaikkea ei voi pistää hahmon piikkiin. Kärjistetysti voisin jossain vaiheessa sanoa vain, että yöllä hiivin jonkun hahmon huoneeseen ja pistäisin tämän kylmäksi. Sitten sanoisin vain, että "Noh, hahmollani oli nyt vain huono hetki ja hänen piti saada purkaa tuskaansa johonkin. Tämähän oli ihan hahmon vika, ei pelaajan. Vai kuinka? Kyllä pelaajallekin(ainakin omasta mielestäni) voi antaa kritiikkiä, jos hahmosta alkaa tulla turhan provosoiva. Ei voi sanoa, että "mutta hahmonihan on Evil, joten täysin hyväksyttävää toimintaa". Niin kuin sanoin, koitettaisiin nyt pelata siten, että muillakin olisi mukavampaa.

Sen vielä sanon, että vastauksistasi ei ole tullut mitään muuta selville, kuin se, että Rhaegosille muut ovat ilmaa ja kaikki vain haukkuvat hahmoasi ilman syytä. Niin kuin sanoin, vastaa itsenäsi, äläkä Rhaegosina.
"The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts."
Pyry
Knight
 
Viestit: 184
Liittynyt: 27 Elo 2011, 19:20

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Rosgakori » 11 Huhti 2012, 20:10

ARGH.

Eli Rhaegos on munapää koska jätti yhden taistelun teidän harteille.

En osaa selittää noita muulla tavalla. Hahmoni toimii näin koska se kuuluu hahmon luonteeseen. En uskonut että tästä nousisi näin suurta hälyä, mikä tarkoittaa että meidän kaikkien roolipelaus ei kestä vielä astetta pahempien hahmojen sisääntuontia. En pelaa Rhaegosta sen takia että saan oikeuttaa tekojani tai kerätä mahdollisimman isoa loottikasaa. Olen saattanut ilmaista itseäni huonosti, mutta en pelaa varasta siksi että saisin käydä varkaissa ja saisin ostaa enemmän stuffia kuin muut. Teen sitä koska Rhaegos haluaa rahaa pakonomaisesti. Täällä on paljon rikkaita, ei poliisivoimia ja vähän vartiointia siispä tilaisuus on otollinen. En minä missään isoissa kaupungeissa ala ryöstelemään jengiä satunnaisesti vain "saadakseni 1000 geepeetä tähän taikaesineeseen". Se on turhaa.

Mutta mitä helvettä mä tässä selitän? Ei sillä tunnu olevan merkitystä. Jos en halua että hahmoni muuttuu kesken kaiken ja että pelit säilyvät mukavina, täytyy kai vaihtaa hahmoa. Vaikka kaikki tykkääkin siitä niiin paljon.
Kuva
Avatar
Rosgakori
Atte the Gathering
 
Viestit: 557
Liittynyt: 27 Elo 2011, 01:32
Paikkakunta: Suomen Turku

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Waldo » 11 Huhti 2012, 22:24

Atte, koita sisäistää meidän viestien sisältö sellaisena kuin me ollaan se kirjotettu. Älä erota asioita yhteyksistään ja kärjistä muiden kommentteja vain siksi, että ne ei tunnu mukavilta. Etten tuu väärinymmärretyksi; mulla (juhanalla) ei ole ongelmaa yhdenkään kampanjan pc:n tai npc:n kanssa, kaikki mitä haluan tuoda esille on se mitä Sturm on valmis tekemään ja tulee tekemään Rhaegosin mennessä liian pitkälle + se, että jos Rhaegos on kyllin viisas, se tietää tämän.
"Couldn't swing a dead cat round here without hitting a giant spider... Maker!" - Old Barlin
Avatar
Waldo
Setlementti II
 
Viestit: 171
Liittynyt: 27 Elo 2011, 23:01
Paikkakunta: Raumandello

Re: [RK] Kommentit pelikerroista [spoilereita]

ViestiKirjoittaja Viiksu » 12 Huhti 2012, 01:24

VAROITUS: Seuraava teksti on kirjoitettu hämärään kellonaikaan, tekstissä saattaa esiintyä epäkohtia jne.

Vaikka oonkin kehottanut keskustelemaan pelikerroista niin nyt menee hiukan överiksi vaikka mauttomaksi ei olla viellä menty. Hetken kun on poissa forelta niin koko lössi räjähtää käsiin Pandemian tapaan.
Noh yritän purkaa tätä jotenkuten:

TAPAUS "Munapää": Kyseisen sanankäyttö juontaa useinkuullusta lausahduksesta "saatanan munapää dryndryndryn", jota välillä muutamat peliporukan väestä hokevat ja käyttämällä tätä sanaa tarkoitin sen täysin huumoripohjaiseksi
"snicker" termiksi. Anteeksi jos loukkasin tuolla sanalla, olihan se sopimatonta, mutta peliporukan yleiseen huumorin tasoon tottuneena ajattelin tuon olevan humoristinen kommentti, anteeksi tästä.

TAPAUS "PJ-vitutus": Tämä eräs tapahtuma metsässä kieltämättä suisti meikäläisen hiukan tuoliltaan ja tässä selittelyt: Olin itse varautunut hieman erilaisempaan kohtaamiseen hukkien kanssa, mutta tuo harhanuoli hiukan muutti tapahtumasettiä, TÄMÄ OLI tosin ihan valid skenaario, en vaan odottanut sitä. Tuo sääntökahnaus ja siitä johtuva vitutus kohdistui lähes täysin itseeni, sillä jouduin taas pyörtämään sanani melkein heti sen jälkeen kun olin päättänyt
toisin. Muuta tuossa ei ole, mutta semmoinen pienoinen PJ auktoriteetti hieman tuosta vaan kärsii. Pahoittelen tästä omalta osaltani, mutta olin ajatellut tuon kohtaamisen vain eeppisemmäksi kuin se oli. Jos muuten ihan viilataan pilkkua niin ootko Pyry ottanu -1 kaikkiin heittoihin permanent negative levelin takia? :) Saitte vasta yhen restron herätyksen jälkeen ;)

TAPAUS "Rhaegos ja Gundon seikkailut": Näin jälkeenpäin ajatellen ja kommentteja luettuani olen täysin samaa mieltä, kulutan henk.koht. liikaa aikaa yksityiskohtiin aina välillä, täytyy muistuttaa itselleni että yksinkertainen on kaunista. Jos tälläisiä viellä ilmenee niin kehotan, että kröhäisette pelipöydässä niin pistän asioihin vauhtia.

Miksalvarez kirjoitti:
Rosga, mielestäni viimeinen vaihtoehto on lähteä muuttamaan pelihahmoa jolla haluaa pelata. Pelin sisällä hahmo saa käytöksensä mukaista kohtelua, ja sen varmasti myös pelaaja tiedostaa eli jos kiinnijäänti rötöstelystä on tosiasia niin tuskin mitään itkupotkuraivaria sen suhteen tulee. Taas muiden osalta on jossain määrin epäreilua valittaa hahmon luonteesta, jos oma hahmo näkee sen niin niin senkun menee sanomaan asiasta hahmolle joka ei miellytä. Turha näitä on pelin ulkopuolella valittaa, varsinkin kun kaikki tuntuu nyt kaatuvan yhden pelaajan niskaan...


Tässä lauseessa on viisautta, komppaan 100-0


Sitten se asia jota en olisi halunnut kohdata, mutta täältä sen nyt kuitenkin löysin.
Tässä on nyt tullut sanottua kaikkea puolintoisin ja osapuolet vois ottaa jäitä hattuun, tai jos sitä ei oo niin keksiä jotain rakentavaa vastaavantapaista. Suurenosan tuontapaisista keskusteluista hlaluaisin EHDOTTOMASTI nähdä
pelipöydässe sen sijaan, että se räjähtää käsiin forella agressiiviseksi huuteluksi.


Mitä itse ajattelen Rhaegosista?:

Pelihahmona mielenkiintoinen ja itse pidän hahmosta, mutta hänet on kieltämättä melko hankalaa pitää motivoituneena tai ainakin itse saan tälläisen fiiliksen. Tokan kirjan loppupuolella olin hieman pelko perseessä, että päästäänkö tuohon "savupeili kohtaukseen" ennen kuin Rhaegos päättää häipyä, mutta saatiin nippanappa päästyä tuohon kohtaan. Omalta osin toivoisin, että emme vatvo liikaa termeissä LE, CG ja NE sillä kuten monista keskusteluista joita aiheesta on käyty voidaan todeta vain, että ei siitä tule mitään. Pyritään luokittelemaan hahmoja PERSOONIEN mukaan, ei termien mukaan. Onhan se Rhaegos melko NE/CE ja henkilöltä ei tämmöisiä "pahis sankarin" elkeitä juurikaan ole viellä esiintynyt, mutta muuten hahmo on ainakin omasta mielestäni toiminut kamppiksessa ihan ok vaikka muutamat asiat ovatkin vaikuttaneet hieman.....epäloogisilta.
Yhden asian tosin haluan teroittaa ja se on, että hahmosta ei kannata tehdä liian hankalaa pelata, niin pelaajalle kuin PJ'lle. AP'issa on lähes aina jonkinlainen:
A. Pahan kukistaminen B. Asianpuolesta taisteleminen tai C. yhteisen hyvän suorittamista. Kaikkia näitä yhdistää tosin se yksi ja sama asia: Toimiminen RYHMÄNÄ. Tästä saa kieltämättä kyllä hyvää kokemusta tuleviin PJ kamppiksiin mitä tulen vetämään.

Nyt en jaksa tänä iltana kompata kyllä enempää, hankala sisäistää asioita väsyneenä. Täytyy käydä viestejä läpi ja kattoo et unohdinko jotain todella kriittistä.
Avatar
Viiksu
Knight
 
Viestit: 323
Liittynyt: 27 Elo 2011, 16:45
Paikkakunta: Herwood

EdellinenSeuraava

Paluu Roolipelit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron